| heyromania a întrebat:

Aceasta o sa fie o serie de intrebari!
Deci intrebarea 1: Verii mei spun ca sunt prea mic pentru a scoate o carte (14 ani). Vreau sa scot o carte despre obiceiuri si traditii din satul Albesti, jud. Mures. Ei zic ca sa o las pe cand mai cresc ( ei au 30 si 34 de ani) ca altfel suna Preot (numele meu) ( ca vreau sa dau la teologie) decat elev (numele meu)? Ce ziceti, ce sa fac?

Intrebarea 2: Daca o sa ma apuc de carte ce titlu ii pot da (am precizat tema mai sus).

Intrebarea 3: In ea pot scrie si regionalisme, cantari si altele?

Intrebarea 4: Daca vreau sa fie A5 cam cat m-ar costa? Are vreo 100 pagini dintre care vreo 10 color si coperta color.

Intrebarea 5: Cum procedez ca sa pot sa o editez. Trebuie sa o scriu acasa (cu coperta cu toate cele) si dupa sa o duc la editura?

Intrebarea 6: Cum pot sa o pun in vanzare sau numai cadouri celor care sunt turisti?

Intrebarea 7 : Cum obtin Descrierea CIP a Bibliotecii Nationale? (daca e nevoie neaparat de ea?)

Multumesc anticipat!
Funda celui mai bun raspuns!

Răspuns Câştigător
| TheAce a răspuns:

Salut. Iti scrie un scriitor. Cunosc autori care au debutat in volum de la o varsta frageda, varsta nu ar fi neaparat un impediment. Problema consta in faptul ca ceea ce doresti tu sa faci nu e deloc usor. U radiografie a satului implica dincolo de multe cunostinte de tehnica si necesitatea unei povesti de sine statatoare care sa vina in sprijinul insiruirilor de obiceiuri si traditii. Trebuie sa ''culegi'' anumite povesti, povestiri, din satul tau si sa le transpui, pentru a putea sa imbini si sa combini calofilia cu anticalofilia, tocmai pentru a crea un tot unitar.Acum, trebuie sa intelegi cam cum merge cu editurile. Tu trebuie sa scrii manuscrisul acasa, poti sa iti faci singur si coperta (atata vreme cat ea respecta formatul in care iti va fi volumul editat) sau poti sa-i rogi pe cei de la editura sa iti dezvolte un concept si sa iti faca coperta. In general lucrurile merg asa: Un autor trimite manuscrise mai multor edituri. Daca editurile sunt interesateatunci acestea fac o oferta volumului, autorul urmand a accepta cea mai buna oferta, care inseamna onorariu + procent din incasari. Acum, eu sunt putin sceptic ca editurile se vor bate pe o carte de gen, drept pentru care probabil va trebui sa platesti tu costurile volumului la o tipografie + codul ISBN. Acesta costa aproximativ 3-400Ron iar din cate mi s-a spus un tiraj de 100 exemplare te mai costa vreo 5. Desigur, exista sansa ca tu sa realizezi ceva superb si atunci vei gasi un contract bun cu o editura. Cauta-ma daca doresti sfaturi, idei si asa mai departe.Am sa revin cu o idee de titlu.

1 răspuns:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru TheAce):

Idee bună Tudor, dar eu zic că ar fi mai potrivit formatul A6 este mai drăgutz și mai atractiv pentru o carte de genul acesta. Cu niște coperți pliabile ar fi ok. Îți recomand titlul " 8 secole de la Alba Ecclesia"