| Liora a întrebat:

am inceput sa scriu o carte si vroiam sa va intreb ce parere aveti despre un prim fragment : " Razele de soare patrund in camera, strecurandu-se usor printre draperiile frumos brodate, trecand de masuta pentru toaleta facuta din lemn de nuc incarcata cu fel de fel de cosmetice, iar in cele din urma fasciculele scanteietoare de lumina se apropie de patul in care doarme linista Ruth.
Parul fetei, auriu si lucitor precum matasea se intinde valurit pe perna alba cu dantela frumos lucrata manual. Chipul ei bland cu trasaturi usor accentuate, este asezat pe asternutul imaculat, cu atata tandrete incat pare ca pluteste in aer si doar atinge usor danteluta alba. Peste obrajii trandafirii se revarsa umbrele genelor ei dese si nergre, in forma de semiluni. Buzele rozalii usor arcuite schiteaza un zambet cald si dulce, iar la gatul ei alb si firav se iveste, de sub plapumioara umpluta cu puf, un colier delicat si frumos lucrat din aur alb cu o perla mare ce reflecta nuantele unui amurg trandafiriu. " Astept opinia voastra happy.

16 răspunsuri:
| corolav a răspuns:

Cam puțin pentru a ne face o părere.
Ai probleme cu plantarea în text a unor virgule. Care ar trebui să fie și nu sînt.
Iată două exemple: Părul fetei, auriu și lucitor precum mătasea, se întinde...".
„Chipul ei blînd, cu trăsături ușor accentuate, este așezat...".
Buzele ei rozalii, ușor arcuite, schițează un...".Și mai sînt cîteva.

| corolav a răspuns:

Corect literar se scrie „voiam„ și nu „vroiam".
După punct se începe cu majusculă.
„Bună, TPU! Am început..."

| TheAce a răspuns:

Ai viziune dar in calitate de scriitor ma vad nevoit sa-ti fac critica. Descrierea are intr-un text rolul ei de ''dressing'' in niciun caz de felul 1 si felul 2...Cand deja sunt prea multe incepe sa sune extrem de rigid totul. Calofilia nu trebuie dusa la extrem sub nicio forma. De asemenea atentie la gramatica. Mi-e greu sa-mi formez o parere cata vreme tu nu ai scris nimic concret aici. Trimite-mi odata 2-3 capitole si imi voi forma apoi o parere. Succes!

| Liora explică (pentru TheAce):

Este doar un simplu fragment. nu am putut sa postez aici 2 -3 capitole.

| TheAce a răspuns (pentru Liora):

Posteaza atunci ceva relevant daca tot vrei ca publicul de specialitate sa-si formeze o opinie obiectiva.happy

| Liora explică (pentru TheAce):

"Odata ce soarele cucereste azurul ridicandu-se pe albastrul senin, razele aurii ale soarelui patrund tot mai adanc in incapere, iar in final se proiecteaza pe ochii inchisi ai fetei, facandu-i genele sa tremure. Genele se ridica incet, iar umbrele se retrag usor de pe obrajii catifelati, dezvelind o pereche de ochi verzi precum frunzele de stejar in lunile calduroase de vara. Ochii ii pot fi lesne asemuiti unor smaralde.
O mana gingasa indeparteaza plapumioara care ii acoperea trupul si incet se zareste o camasa de noapte de culoarea caieselor, fara maneci dar lunga pana la glezne iar la gat cu un decolteu frumos tesut cu floricele marunte, albe.
Ruth se lasa invaluita de razele soarelui care o cuprindeau in imbratisari si ii mangaiau pielea catifelata precum o baie de lumina, iar aerul curat al diminetii parfumat cu miresmele florilor de primavara care au inflorit in ciresul din fata casei, a carui ramuri sunt chiar langa fereastra de la camera lui Ruth ii umple toata fiinta cu buna dispozitie si o incarca cu energii pozitive.
Dupa minutele in sir in care a fost fascinatade micile bucurii lae diminetii, se deconecteaza usor din starea de euforie si isi atinteste ochii spre micul ceas, construit in stil vechi, de pe noptiera de langa patul ei. chiar in acel moment se aud batai in usa iar in urmatoarea secunda usa se intredeschide si de pe hol apare o fata zambitoarecu ochii ca si ai lui Ruth dar cu parul castaniu si aranjat in bucle lejere.
-Buna dimineata, scumpa mea. Ce ar fi sa te grabesti putin? Altfel vei intarzia chiar in prima zi de scoala.
In tot acest timp, Ruth se afla in fata sifonierului alegand o tinuta in ton cu frumusetea primei zile de scoala.
-'Neata, ai idee unde imi e rochia cea verde?
- Draga mea, nu e cea care i-ai imprumutat-o lui Jane?
- Da. ai dreptate. Voi fi gata in cateva minute. Spuse " cateva minute " desi stiusera amandoua ca nu vor fi doar "cateva".
In cele din urma, Ruth isi face aparitia in bucatarie unde se afla tatal ei, imbracat in costum, ca de obicei, si mama lui Ruth pregatind micul dejun pentru ea.
-Si Mark? Nu are de gand sa se arata printre oamenii civilizati? Intreaba Ruth putin ironica.
Oh, Ruth! e fratele tau, nu vorbi asa despre el. Intr-adevar are undele iesiri dar tot un Curter ramane.In timp ce doamna Curter spunea aceste lucruri sotul ei sorbi usor din cafea si rase putin cu nasul in ziar. "

| Liora explică (pentru Liora):

O eroare in word. *** ( intr-adevar) UNELE (iesiri )*** [ Scuze ]

| BruneTTe a răspuns:

Folosesti un pic prea multe adjective dar e bine.

| Amilik a răspuns:

E foarte frumoasa descrierea. Continua sa scrii pentru ca e clar ca ai talent.

| JustMusic a răspuns:

Fain, din partea mea continua sa scrii, o sa fiu prima car iti citeste cartea. Ai imaginatie, e foarte frumos ce ai scris pana aici.

| DimLight a răspuns:

Depinde ce tip/gen abordezi, prea multa desciere pare fortata fara a avea un efect prea placut

| Aneke a răspuns:

Suna foarte bine si ai folosit niste figuri de stil foarte frumoase.Bravo
Sfatul meu este sa scrii mai departe si cred ca o sa iasa o carte frumoasa.
Felicitari sa bafta la scris happy

| Root4004 a răspuns:

Foarte frumos! :o ai talent de scriitor happy sau poate nu stiu eu bine... big grin Ma rog mie mi s-a parut tare. Bafta la scrierea cartii. P.S : Daca vrei sa faci o carte de aia de fete ca pe facebook nu-ti recomand asta. Dar frumos!

| Wdcefv a răspuns:

Este super! Ai talent cu siguranta! Continua sa scrii!

| pldgsophie a răspuns:

Imi place cum scrii desi cam exagerezii in unele descrieri, de exemplu ciresul, opreste-te dupa din fata casei si sterge tot pana la Ruth.E totusi prea mult! Si nu prea inteleg in ce epoca ne-ai introdus ...Ai,cum au spus si ceilalti, o problema cu virgulele, dar asta se poate rectifica usor. Iti recomand sa folosesti cam acelasi tip de adjective, adica daca pentru a descri parul ai folosit auriu si lucitor precum matasea nu scrie dantela frumos lucrata manual(suna cam nasol totusi).In orice caz esti pe calea cea buna! Te rog sa nu te superi pe mine pentru ca nu te-am lingusit ca altii, am facut-o pentru ca pe vitor sa fie mai bine.Te pup si sper ca te-am ajutat!

| Traphik a răspuns:

Ai viziune, e bine. Mai trebuie sa lucrezi la unele expresii si la asezarea virgulelor(corect= Parul fetei, auriu si lucitor precum matasea, se intinde... datorita primei virgule). Oricum, pentru tine e un lucru mare daca ai rabdarea si atentia necesara pentru a scrie o carte. Multa bafta!