| emilie_8883 a întrebat:

am nevoie de o lectie la geografie: carpatii moldo-transilvaneni. mai precis asezare, limite, geneza, relief, subdiviziuni. am lipsit si in carte n`o gasesc si nici nu am colegi in apropiere.ma puteti ajuta? mersi mult

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Carpatii Moldo-Transilvani se extind in:
N-Depresiunea Dornelor si Depresiunea Campulung
S-Valea Oituzului
Caracteristici:
-au fasia vulcanica si cea a flisului foarte bine dezvoltata fata de fasia sisturilor cristaline.
-prezinta relief vulcanic si relief pe gresii si conglomerate.
-altitudinea maxima se afla in Muntii Calimani, Varful Pietrosul Calimanilor cu inaltimea de 2100 de m.
-cuprinde depresiunile:Giurgeului, Ciucului, Comanesti
-Muntii Ceahlau domina ca inaltime masivele pe flis cu Varful Ocolasul Mare de 1907 m si Varful Toaca de 1904 m.
Noi atat am scris. Sper ca ti'am fost de ajutor!

7 răspunsuri:
| Oana_5036 a răspuns:

Suna un coleg sau cauta pe net!

Răspuns utilizator avertizat
| DenisaLuciaBarbu a răspuns:

Cauta pe wikipedia sau pe clopotel poate gasesti, eu una am trecut de mult de lectia asta.

| StreetDancer a răspuns:

Asta scrie in manual la mine :

Carpatii Moldo-Transilvani au foarte dezvoltata fasia muntilor vulcanici ( Calimani-Gurghiului-Harghitei) si zona flisului, dar mai redusa fasia centrala formata pe roci dure. Muntii vulcanici au cratere bine pastrate si au erupt pana in timpurile gelogice recente; dintre acestia, Muntii Calimani sunt cei mai inalti (2100m). Intre muntii vulcanici si fasia centrala, formata din roci dure, se afla depresiunile Giurgeului ( strabatuta de Mures) si Ciucului (strabatuta de Olt )
Spre est, Masivul Ceahlau, cu formele de relief specifice dezvoltate pe conglomerate, domina ca intaltime muntii din zona flisului.

Daca ai nevoie de mai multe lucruri, trimite-mi un mesaj cu id-ul tau.

Sper ca ti-am fost de ajutor. Succes :*

| paramore_7972 a răspuns:

Si eu care ma pregateam sa iti zic... dar vad ca deja ai data si fundalaughing))

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Carpatii moldo-tranmsilkvani: depresiunea dornel si campu lung in NORD
depresiunea brasovlui in SUD
formati prin cutare si eruptii vulcanice
alcatuiti din sisturi cristaline, calcare, bazalte
inaltime med. 1300m inaltime max. 2300m(m-tii calimami., vf pietrosu
prezinta relief vpulcanic
fragmentat de numeroase de
vai: bistrita; biucaz; mures; olt.
obictive turistice: lacul sjfanta ana lacul rosu cheile bicazului
m-tii: calimani