| BlackLie a întrebat:

Am si eu o curiozitate... Exista stiinta care se ocupa cu studiul supranturalului? Daca da, cum se numeste?

Astept raspuns, fundita + voturi! Promit!happy

Răspuns Câştigător
| TheAce a răspuns:

Cel care a spus ocultism incurca putin borcanele. Ocultismul nu este in primul rand o stiinta, ci o disciplina care face parte din demonologie (stiinta care se ocupa cu studierea fenomenelor paranormale si a creaturilor supranaturale din religie). Astfel daca intrebarea ta se refera strict la supranatural prin prisma religiei, trebuie sa cauti demonologie si ezoteric. Daca te gandesti la sensul mai larg, atunci stiinta care studiaza fenomenele supranaturale la o scara mai larga este parapsihologia si implicit psihotronica.

3 răspunsuri:
| NoRestForTheWicked a răspuns:

Se numeste filozofie oculta sau ocultism!
Daca iti place iti recomand "Istoria filozofiei oculte" se gaseste la Humanitas.
Baftawinking

| Alexutzapoopuic a răspuns:

Da, se numeste parapsihologie si studiaza fenomenele supranaturale... fundita

| NutZa1 a răspuns:

Dupa cum vad esti pasionata de supranatural. Dupa parerea mea...da cred ca exista.Dor la televizor apa multe documentare despre supranatural cercetatorii cauta raspunsul unor lucruri cidate. Deci da, aceasta stiinta exista. Desi nu o poti numi chiar asa, ci mai degraba misterul cercetarea sau alt fel dar nu stiinta.