Pai... eu asciti o colectie de 8 carti cu charlie bone (cu magie si aventura-fantastic)si o fisa de lectura trebuie sa contina :titlul,autorul, personajele, personajul preferat si de ce fragmentul preferat si de ce, analizarea gramaticala si literara a titlului personaje negative/pozitive, ce te-a impresionat si de ce etc...
Citeste Popa Tanda de Ioan Slavici, noi asta am studiad mai mult in clasa a 8-a si trebuia sa facem redactarea pe momentele subiectului si caracterizarea personajelor. Ocupate si de texte lirice, Mihai Eminescu:Lacul..cam asta e ce stiu ca ar trebui studiat.Genul epic si liric.Pastelul si nuvela.
Spor la citit!
Baltagul, Exuvii, Domnisoara Christina, Romanul adolescentului miop, Ciresarii (toate volumele), Popa Tanda, O scrisoare pierduta, Chirita in provincie... din ele am dat test din lecturi. Eu zic ca ai cu ce sa iti ocupi vacanta
Îţi recomand să citeşti ce vei face în clasa a IX-a.
Eu am făcut (îţi enumăr pentru ghidare, e posibil să nu coincidă nici o operă sau să coincidă toate, depinde) "Harap Alb" de I. Creangă, "Baltagul" de M. Sadoveanu, "Moara cu Noroc" de I. Slavici, "Lostriţa" de V. Voiculescu. Iar de la liceu, profesoara/profesorul se va axa pe simbolistica acestor cărţi, deci e bine să te informezi despre aceasta de pe internet.