| Moncherie a întrebat:

Explicati-mi va rog cum se folosesc creioanele cu B-uri (mi-am luat recent B, 2B, 4B, 6B) si creioanele cu H-uri (F, H, 2H, 4H). DAU FUNDA!

Răspuns Câştigător
| ColaCola a răspuns:

B-urile sunt creioane de obicei facute din carbune.Sunt utilizate pentru desene, schite, in general arta.Pentru ca au nuante diferite iti permite sa desenezi umbre si texturi mai inchise.
Este de la B pana la 12 B(se gaseste foarte greu)
H-urile sunt opusul B-urilor, sunt creioanele cu mine care tind spre gri deschis deschis.La fel, sunt de la H la 12H.
HB este creionul neutru pe care toata lumea il utilizeaza in general la scris deoarece este foarte usor de scris.
B-urile trebuie ascutite cu mare grija deoarece au mina moale si nu este indicat sa scrii cu ele pentru ca nu se sterge bine, sunt foarte inchise.

2 răspunsuri:
| stella390 a răspuns:

B le folosesti la desenat scris..etc cele h le folosesti in general la schite

| lacra107 a răspuns:

Aceste creioane au o textura si o intensitate de luloare in functie de numarul pe care il poarta dupa ele... Daca sunt cu H-uri sunt din ce in ce mai deschise cu cat nr din fata lui H este mai mare... Daca sunt cu B-uri sunt mai inchise cu cat nr din fata lui B este mai mare! Daca vrei doar sa scrii cu el si nu esti pasionat de desen ca mine iti sugerez sa folosesti un creion HB, sper ca te.am ajutat big grin