| OldFirehand a întrebat:

ieri m-am decis sa imi cumpar o chitara deoarece mi-ar place foarte mult sa cant la ea(evident).
M-am decis sa imi cumpar o chitara clasica deoarece eu acum sunt inca un incepator dar azi m-am uitat pe internet si am vazut chitari clasice 1/4, 2/4, 3/4 si 4/4 iar cele 4/4 costa mai mult decat celelalte.
Ce inseamna asta?

11 răspunsuri:
| MMihai a răspuns:

Poate vrei să înveți, în loc să cânți la chitară!

| MMihai a răspuns:

Învățatul la matematică are 3-4-5 pași
1...să înțelegi!
2...să înveți bine teoria și cum se rezolvă niște probleme specifice acelei teorii
3...să faci exerciții și probleme
4...să înveți mult mai multă teorie decât în manualul de școală
5...să faci exerciții și probleme de olimpiadă / foarte grele

Eu am învățat, cum ar fi trebuit să învăț, numai în anul 4
de facultate.
Dacă luai peste 9, 50 la matematică era o treabă,
8, 60 nu este așa de laudă!
( Când am intrat la liceu, la N. Bălcescu, din București am luat : 9 și 9 la română, 10 și 10 la mate, și 10 la istorie /// iar la bac am
luat : 9 și 9 la română, 10 și 10 la mate, și 10 la fizică.)
Te pot învăța cum să înveți, ca să înveți eficient!
Poate a fost o mică răutate din partea mea, că ți-am spus „ Poate vrei să înveți, în loc să cânți la chitară"!

Dar 8, 60 la mate. nu este așa de laudă!

| Daria a răspuns:

Ia-ti o acustica mai bine.E mai buna pentru incepatori, suna mai frumos si nu te dor degetele ca la cea clasica.In plus, poti canta mai multe genuri de cantece la cea acustica.happy
Si astea:1/4,2/4 etc se refera la marime.1/4 e mai mica, 2/4 mai mare si tot asa...Cand mergi in magazinul de chitari,roaga pe cineva sa te sfatuiasca in legatura cu marimea potrivita pentru tine(conteaza inaltimea ta).
Sper ca te-am ajutat. Daca mai ai intrebari, te ajut din nou, cu placere.happy

| Laura a răspuns:

Categoria chitarei (clasică/acustică/electrică etc.) n-are legătură cu faptul că ești începător. Poți alege orice tip de chitară. 1/4, 2/4, 3/4, 4/4 reprezintă mărimea chitarelor, e logic ca alea mai mari să coste mai mult.

| Laura a răspuns:

@OldFirehand În mare diferența dintre chitara acustică și cea clasică este sunetul, și în general la chitara clasică sunt corzi de nylon. Nu-ți face griji, pe o chitară electrică poți să înveți la fel de bine ca pe una clasică/acustică. Referitor la mărime, atunci când îți cumperi chitara, să încerci mai multe mărimi, și să vezi cu care ți-e mai comod.

| TheBadOne a răspuns:

Din cate stiu eu 1/4, 2/4, 3/4, 4/4 reprezinta marimea chitarei. 4/4 insemnand marimea maxima, iar 1/4 marimea minima.
Sper ca te-am ajutat, si apropo buna alegere(ma refer la chitara clasica si nu cea acustica)!winking

| 0000anonim0000 a răspuns:

Chitarele clasice / acustice 4/4 sunt cele "mari" sau full-size... pe cand cele 1/4 pentru. copii mai mici, 1/2 pentru. cei mai maricei, 3/4 pentru. adolescenti si 4/4 pentru. adulti. Eu zic ca cea 4/4 e cea mai ok. Diferenta consta in marime, sunet, si marimea cutiei de rezonanta. Funda?happy

| gHioo a răspuns:

Ce chitara e? Hora?

| Murthag a răspuns:

De acord cu Laura! Dar este de preferat sa-ti iei o chitara 4/4. Este nu foarte mare in comparatie cu celelalte, diferenta intre o chitara 3/4 si 4/4 este de maxim 2 centimetri in latime si de 4 in lungime, dar eu unul iti recomand chitara 4/4. Diferenta cea mai mare o reprezinta calitatea sunetului! Imagineaza-ti ca ai 4 boxe, 1/4, 2/4, 3/4, 4/4. Cu cat boxa este mai mare, cu atat se aude mai tare si mai clar. Bineinteles, probabil ai vazut si faptul ca chitarele sunt facute din diferite tipuri de lemn. Fag, molid, stejar, mahogany etc...aici nu stiu cum sa te ajut caci nu ma pricep la lemne, insa am auzit ca cele de fag sunt mai bune!

| OldFirehand explică:

Daria,care este diferenta dintre chitara acustica si clasica?
Laura, eu prima oara m-am gandit sa imi cumpar una electrica dar nu stiu daca este bine pentru un incepator.
Andrew.eu am 1.75 asa ca eu cred ca o sa imi cumpar una 4/4
Iar mihai, chiar nu stiu ce logica are ce ai spus tu cand eu la matematica sunt de nota 8.60 la examen iar la romana 8, 20.
Tot anul asta am invatat, acum vreau si eu ceva distractie.
Chill out.

| OldFirehand explică:

Mihai.de la nota 5 la nota 8.60 este ceva! am invatat de m-am rupt iar acum mi-am dat seama ca daca vreau pot.Deci daca vreaus a cant la chitara si sa am note bune pot sa fac!winking