Pentru că oamenii mereu au fost pasionati de mirosul propriilor bășini.
Just, pictura asta poate reprezenta o chestie ascunsă pe care foarte puțini oameni o văd. Dar la fel de bine, poate reprezenta și doar niște linii și pete trasate aiurea, pe care orice proșcolar ar fi capabil să le facă și nimeni nu și-ar da seama.
Dar, tocmai din cauză că nu vede nimeni nimic în tablou, este vândută la un preț atât de mare. Pentru a se crede mai superiori cei care spun că văd ceva. Și nici n-ai cum să-i contrazici, că o să-ți bage replica aia penibilă "ba reprezintă ceva, da ești tu prea prost să vezi ce este".
Cei care sunt dispuși să dea atât de mulți bani pe o astfel de pictură, o fac în primul rând pentru a vedea ceilalți că-și permit și cât de iubitori de artă sunt ei, și pentru a se simți ei mai bine ca oameni, că înțeleg ceva ce mulți nu înțeleg. Desigur, de cele mai multe ori nu-i nimic de neînțeles, dar mulți încă trăiesc cu impresia asta.
Și sunt o mulțime de oameni care dau milioane de dolari pe niște tablouri care nu reprezintă nimic și care au fost făcute în 15 minute.
Puin pariu că dacă aș picta ceva asemănător și l-aș schimba cu originalul, nu și-ar da nimeni seama. Chiar nu-ți trebuie deloc talent să faci asta. Totul mizează pe lipsa de gust și dorința de a se crede superiori a oamenilor cu mulți bani.
Nahahaha, eram sigură că o să răspunzi.
Este o stereograma - o imagine 3D pe care nu toata lumea o poate vedea si care greu se deseneaza.
Nu am zis ca eu pot sa vad. Pictura in sine simbolizeaza miscarea si este cea mai scumpa pictura pentru ca atat s-a dat la licitatie. Din punctul meu de vededere nu inseamna ca chiar atata valoreaza.
Pentru fiecare om, fiecare lucru are semnificatie si valoare diferita.
E o pantera cu bot de buldog care tine mainile una peste alta si se uita la cineva care e in spatele tau si tine picioarele incrucisate si mainile pe genunchiul stang( scuze am o imaginatie bogata si nu m-am putut abtine sa nu raspund )
Tot linii vad, dar sa stii ca asta e si ideea sa ai o imaginatie bogata, poti vedea orice si in cele mai stupide chestii. :]]
Asta e si ideea, sa vezi ceva frumos chiar si in cele mai stupide chestii ^_^
Kornelia33 întreabă: