În ce clasă eşti?
Şi eu sunt în aceeaşi situaţie, doar că m-am reapucat de desenat acum un an.
Eu am avut media 9, 88, deci îţi dai seama că cu greu m-am oprit din a nu desena non stop.
Momentan, ţin desenul ca pe un hobby, dar vara asta vreau să mă perfecţionez.
Mama şi tata zic că, cel puţin în România, nu am şanse cu acest talent.
Facultatea de arte oricum m-am decis să o fac. Fie că o să fac meserie din desen, fie că nu, facultatea aia vreau să o fac. Poate o fac după ce termin Facultatea de Litere (tot profesoară vreau să devin. De română sau engleză)
Până termin a12a, o să păstrez desenul un hobby din care mai scot nişte bani din buzunar
Continua sa desenezi, daca ai talent, e chiar pacat sa il irosesti. Vorbeste si cu niste persoane ce au experienta si arata-le desenele tale.
Ai putea să te ții de limbi străine întrucât, din punctul meu de vedere, este un domeniu de viitor și, în același timp să te ții și de talentul tău pe care nu îl au mulți oameni.
Axează-te pe ambele. Învață limbi străine și în același timp fă un curs pentru desen și fă ceea ce îți plaace pentru că, sincer, asta contează cel mai mult.
Cred că a te lăuda singură pe internet cu un desen de la franceză nu denotă decât superficialitate și supraestimare de sine, ambele neavând ce căuta în caracterul unui om într-adevăr pasionat de artă. În plus, de ce ar trebui să fie o singură variantă? Nu te poți ocupa atât de școală, cât și de desen, în același timp? Căci de artă nu putem vorbi, clar.
Daca iti plac limbile straine, invata-le in continuare pentru ca poti ajunge departe, dar nu trebuie sa renunti la talentul tau, pentru ca asta este un talent. Daca vrem, toti putem invata bine si sa ajungem departe, dar nu-ti neglija talentul pentru ca desenul e ceva minunat.
Daca ai talent. oricum din arta e mai usor si gastici mai bine. FUNDA!
Dacă ai un talent, eu zic să nu îl neglijezi, continuă să desenezi! Nu se ştie niciodată când vei avea nevoie . Dar în acelaşi timp, nu neglija nici şcoala şi învăţătura, să fie ca un hobby pentru tine (desenatul nu şcoala )
Depinde. daca trebuie sa alegi artele sa stii ca iti va fi greu sa faci facultatea de arte daca nu ai liceul de arta la baza. daca totusi recuperezi in timpul facultatii sa stii ca e o meserie costisitoare si trebuie sa te zbati serios ca sa fii cat de cat apreciat. trebuie sa te perfectionezi continuu, sa renunti la comoditate si sa pui suflet in toate tablourile. pe de alta parte, e cea mai frumoasa meserie din lume pe care n-as da-o pentru nimic altceva. teoretic o sa te descurci in viata mai bine cu limbile dar cel mai bine ar fi sa hotarasti tu. oricum daca ai talent la amandoua parerea mea este ca limbi poti sa inveti si de la niste cursuri obisnuite pe cand arte plastice nu. tu esti cea care decizi. trebuie sa faci cu pasiune ceea ce faci si sa fii buna la asta.
Draga, eu consider caci pentru tine pictura este un hobby, si cred ca este bine ca inveti foarte bine, si continua asa, dar in timpul liber te poti ocupa si cu hoby-ul tau (in deosebi vara)
ZloteaIulian întreabă: