| Chaotic a întrebat:

Buna TPU.
Sunt o fata de 15 ani din Tulcea si sunt mereu inconjurata de prieteni dar la un moment dat unii dintre iei au inceput sa vorbeasca despre rezultatele mele la Limba Franceza.
M`am apucat sa invat japoneza (am 1 an si inca invat) deoarece ma pasioneaza traditiile lor si arta lor, mi-as dori ca la 18 ani sa plec in Tokyo pentru a cunoaste oameni si ca sa imi fac prieteni.
Sincer nu invat la franceza, nu este o limba care sa ma atraga si acum toata lumea stie de visul meu care ei cred ca este stupid si ca eu visez cu ochii deschisi, sunt o persoana care orice imi propun trebuie sa fac chiar prin orice obstacol.
Bine la franceza am incheiat cu media 5.
Credeti ca am facut o greseala ca invat o limba straina (frumoasa pentru mine) credeti ca m`ar ajuta cu ceva in viata?

Răspuns Câştigător
| GFantastikBaby a răspuns:

Buna. In primul rand, eu cred ca tarile asiatice sunt bogate in cultura, traditie si frumusete, si ma refer la tari precum: China, Japonia, Coreea, etc. E foarte bine sa inveti o limba care iti place, pentru ca nu stii pe unde vei ajunge. Sfatul meu e sa inveti in continuare, si sa iti lasi colegii sa palavrageasca si sa rada. O mica paranteza, si eu invat coreeana de 2 ani si ceva, cu ajutorul lectiilor de pe internet. Este o limba care ma pasioneaza, si sa stii ca la fel s-au comportat si prietenii mei. Ma luau peste picior si radeau, pentru ca lor li s-a parut ceva stupid, atat kpop-ul, limba, oamenii de acolo, cat si tara in sine. Dar nu mi-a pasat de asta si am continuat sa invat. Eu te sfatuiesc sa continui, si multa bafta!

9 răspunsuri:
| micutsa19 a răspuns:

Mai ce sa spun daca tie chiar iti place si chiar vrei sa ajungi pe acolo te va ajuta destul de mult,iar franceza este si ea importanta dar mai mult te poti baza pe engleza, engleza fiind o limba cu care te poti descurca mai peste tot, in legatura cu japoneza te va ajuta cand vei calatori in astfel de locuri cu astfel de locuitori.Nu te lua dupa gura lumii daca ti'ai propus ceva si chiar iti doresti, continua pana iti vei indeplini visul, niciodata sa nu'i lasi pe altii sa decida pentru tine si sa iti spulbere visele!

baftahappy

| Aishaa a răspuns:

Buna,nu cred ca ai facut o greseala ca ti-ai urmat pasiuniile,insa am o recomandare pentru. tine. Daca vrei sa inveti japoneza, te poti duce la liceul Ion Creanga din Bucuresti, acolo este specializarea filologie-intensiv japoneza.Eu trec a 9-a acolo si cred ca va fi grozav, stiu ca pot sa dau niste atestate din a 10-a ca sa pot primi o diploma care sa ma ajute mai departe,oricum nu conteaza. Daca ai rezultate excelente, cine stie, poate primesti o bursa acolo.Asa uite,si mie mi-a placut japoneza cand eram mai mica si o invatam, dar daca n-o vorbesti se uita, si fara profesor este imposibila.Multa bafta in continuare ^^.

| nopenopenopenoope a răspuns:

Buna! nu ar trebui sa iti fie rusine ca inveti o limba straina mai grea,pentru ca unii rad de japoneza, chineza si coreeana pentru ca suna amuzant. Faci foarte bine ca inveti japoneza si ca vrei sa ai un viitor acolo. Eu de ieri m-am apucat de coreeana pentru ca imi place mult de tot limba, traditiile si tot ce tine de ei. si eu visez ca dupa 18 ani sa plec si sa locuiesc acolo. dar mai bine te'ai axa [ca sa zic asalaughing] si pe engleza ca aceste limbi [coreeana, japoneza, chineza etc] sunt foarte grele si mai bine sa stii 2 limbi decat una ca te avantajeaza pe tine.Colegii tai nu au decat sa rada, pentru ca [,] cu siguranta se v'or duce prin Italia sau spania...deci nu este nici o greseala.Lasa'i pe colegii tai sa rada tu nu pune la suflet ambitioneaza'te ca sa ajungi unde vrei tu.
Bafta in contiunare cu limba si sper sa ajungi unde vrei tu!
Bye :*

| casmaua a răspuns:

Da te-ar ajuta foarte mult o limba straina precum japoneza.Ti-ai putea face un viitor de pe urma acestei limbe.Un traducator romana-japoneza sau invers castiga foarte mult.Si eu sunt din Tulcea dar nu stiu cum reusesti sa inveti o astfel de limba in orasul fara posibilitati.

| alexe333 a răspuns:

Nu ai făcut o greșeală, totuși ar fi bine să te uiți puțin și pe franceză pentru ca în străinătate ai nevoie de medii marii, de diplome și de multe alte referințe. Baftă cu japoneza!

| Deea_2679 a răspuns:

Nu e nici o greseala daca mai inveti o limba straina. Eu cred ca trebuie sa inveti si limba franceza ca in viata nu facem numai ce ne place si o sa ai mai multa nevoie de franceza. Cel mai bine ar fi ca sa inveti ambele limbi big grin

| ank99 a răspuns:

Buna! eu cred ca este mai bine sa faci ce iti dicteaza instinctul. daca colegii tai ti-ar fi prieteni adevarati nu ar comenta si te-ar sprijini. incearca sa treci peste ce spun altii.Eu asta fac, si prietenii ma apreciaza. sper ca ti-am fost de folos.BYE!big grin

| Pinky_6846 a răspuns:

Deci in primul rand orice limba straina pe care o sti este un plus si eu vreau sa ma apuc de japoneza dar nu am gasit carti la librarie sau biblioteca despre ea si pe net nu stiu un site care sa ma ajute sa o invat CORECT pentru ca am dat desite-uri si site-uri, in fine, ma abat de la subiect scuze, nu e inutil sa inveti japoneza cu economia Americii aproape jos china ii v-a lua curand locul iar chineza si japoneza din cate stiu eu sunt destul de apropiate deci nu se stie nici o data tu continua sa speri si sa inveti. Succes!-cu drag Pinky :-p

| CherryB a răspuns:

Eu consider ca atat limba japoneza cat si traditia sunt deosebite deoarece si mie mi-ar placea sa vizitez Tokyo si nu numai dar pentru mine nu conteaza ce spun ceilalti atata timp cat eu sunt fericita si acelasi lucru poti sa-l faci si tu. In ziua de astazi este bine sa cunoastem cat mai multi limbi straine in scopul de a socializa cu diferiti oameni si a ne face prieteni noi iar gura lumii nu ar trebui sa fie un obstacol pentru ceea ce ne propunem. Sper ca te-am ajutat.winking happy