Cred că în ciuda părerilor de aici, ar trebui să continui să scrii, mai exersezi, mai citeşti cărţi, ideea e să nu te plictisească dacă vrei să iasă ceva bun. Dacă începi să omiţi detalii, să sari peste câteva aspecte care merită menţionate vei ajunge să scurtezi povestea numai să o termini odată. Baftă în continuare, ideea, chiar dacă nu e originală, e bună, o poţi îmbunătăţi sau chiar originaliza aducând idei şi detalii noi.
Probabil că ai sesizat ironia din textul Bristenei.
Adevărul e că textul e naiv, „clișeu", așa cum l-a caracterizat cineva, și cu multe greșeli de ortografie a limbii române.
În cazul propozițiilor ( sau a expresiilor) aflate în relație de coordonare se exclude folosirea virgulei alături de „și".
Această construcție este posibilă însă atunci cînd după „și"urmează o construcție incidentă, explicativă, ceva ca o paranteză, o apoziție, dacă vrei.
Am mers eu cît am mers și, deodată, mă întîlnesc cu...
Tocmai ieșeam din casă și, cînd să traversez, mi-am amintit că...
Pînă la a scrie o lucrare literară trebuie să citești mult, multe altele scrise de unii dar, mai presus de toate trecute prin filtrul unui omuleț care, la o editură, are misiunea de a citi texte literare și de a-și da verdictul asupra calității textului (d.p.d.v. al ideii, a subiectului), a stilului și mai ales a ortografiei.
Foarte-foarte frumos scris.
Continua, nu te opri aici, e păcat.
Sunt de acord în totalitate cu comentariul de mai sus.
Mergi mai departe, chiar imi place, mai ai de lucrat mult la scriere, dar,, nimeni nu s-a nascut invatat'' bafta in continuuare
Eu zic sa nu te opresti aici. Ai un talent rar intalnit! continua sa scrii!
Draga Kred,
E un inceput pentru toate.
Si eu am inceput cu mult timp in urma ( la 11 ani) sa scriu o carte.Initial a fost un fel de compunere.
Sfat pentru tine, nu limita imaginea artistica, lasa cuvintele sa curga si desluseste actiunea.Nu te complica.Lasa-ti personajul sa mearga in fiecare capitol intr-un singur loc.Aminteste-ti,ai control absolut asupra lui.Cauta in profunzimile umane si descrie-l bine. Ceea ce ai scris tu nu a fost un prolog.Fa-l mai scurt, ma emotionant apoi continui cu actiunea.Cand treci dintr-un loc in altul ( ma refer la actiune ) poti sa arati asta printr-un spatiu gol (unele carti contina asa ceva ) Descrie-l prin altii ( indirect) alege chiar si o coperta daca te inspira. Pune ce nume vrei tu, nu te limita la realitate.Cand ai puterea de a scrie trebuie sa faci orice ca sa o dezvolti.I a aminte, esti un Dumnezeu printre personajele tale dar ai grija ce faci cu ele.Nu le omori direct,dramatizeaza situatia.Fa o scena din aceasta si pun-o pe mama ta ( daca vrea ) sa citeasca.Cel mai important,observa-i reactia,expresia chipului.Daca nu esti multumit de asta,mai incearca. Daca e nevoie,scrie mii de pagini pana sa iti iasa. Tu simti daca e bine. Daca esti nemultumit de opera ta, arunca intr-un folder indepartat si incepe alta.
Eu asa am facut si Doamne ajuta, daca imi dau confirmare, cei de la editura ma vor face scriitoare. Sper ca tu sa reusesti ceea ce iti propui si nu te juca cu visele asa de usor. Daca vrei ceva, ai tot dreptul din lume sa-l ai
LisaJulie întreabă: