| Horhe a întrebat:

Vreau si eu sa citesc mitul lui Icar. Mi-l puteti povesti sau sa-mi dati o adresa sau o carte de unde pot lua?

5 răspunsuri:
| Eღilia62 a răspuns:

"Împreună cu tatăl său Daedalus, a construit labirintul din Creta, în care regele Cretei, Minos, l-a inchis pe Minotaur. Bănuiți că ar fi contribuit la fuga lui Tezeu, care venise să ucidă Minotaurul, după încheierea lucrării, au fost închiși în labirint de către Minos. Pentru a scăpa, au făurit niște aripi din pene și ceară și au zburat din labirint. Fascinat de frumusețea înălțimilor, Icar s-a apropiat prea mult de Soare, în ciuda sfatului tatălui său. Helios, invidios că oamenii zboară, a dat o caldură puternică, ceara topindu-se, iar Icar a căzut în apele mării Egee, în apropierea unei insule, lovindu-se de stânci și murind. De atunci acea parte a mării și insula îi poarta numele."
http://ro.wikipedia.org/wiki/Icar

| Cherilyn a răspuns:

Scrii pe Google "Mitul lui Icar" si dai pe primul link.
In loc sa scrii intrebarea il citeai de 10 ori pana acum... rolling eyes

| Horhe explică (pentru Cherilyn):

Am gasit si pe net, dar as fi vrut sa mi-l povestesca cineva. Asa puteam si eu sa-l i-au de pe net.

| BIOO a răspuns:

Salutare! Iata un scurt istoric! Icar, fiul lui Daedalus (Dedal), personaj mitologic, prezentat de Ovidiu in cartea a VIII-a a "Metamorfozelor".

Împreună cu tatal sau Daedalus, au construit labirintul din Creta, în care regele Cretei, Minos, l-a inchis pe Minotaur. Banuiti că ar fi contribuit la fuga lui Teseu, care venise să ucida Minotaurul, dupa încheierea lucrarii, au fost închisi în labirint de catre Minos. Pentru a scapa, au faurit niste aripi din pene şi ceara si au zburat din labirint. Fascinat de frumusetea înaltimilor, Icar s-a apropiat prea mult de Soare, în ciuda sfatului tatalui său. Helios, invidios că oamenii zboara, a dat o caldura puternica, ceara topindu-se, iar Icar a cazut în apele marii Egee, în apropierea unei insule, lovindu-se de stanci si murind. De atunci acea parte a marii si insula îi poarta numele. O seara minunata!

| magdalena12345 a răspuns:

Icar, fiul lui Daedalus (Dedal), personaj mitologic, prezentat de Ovidiu in cartea a VIII-a a "Metamorfozelor".

Împreună cu tatal sau Daedalus, au construit labirintul din Creta, în care regele Cretei, Minos, l-a inchis pe Minotaur. Banuiti că ar fi contribuit la fuga lui Teseu, care venise să ucida Minotaurul, dupa încheierea lucrarii, au fost închisi în labirint de catre Minos. Pentru a scapa, au faurit niste aripi din pene şi ceara si au zburat din labirint. Fascinat de frumusetea înaltimilor, Icar s-a apropiat prea mult de Soare, în ciuda sfatului tatalui său. Helios, invidios că oamenii zboara, a dat o caldura puternica, ceara topindu-se, iar Icar a cazut în apele marii Egee, în apropierea unei insule, lovindu-se de stanci si murind. De atunci acea parte a marii si insula îi poarta numele.

Cuvinte cheie: mitul lui Icar, legende, mituri