3/4 l lapte
1 lamaie
1 lingura faina
3 oua
150 g zahar pudra
50 g migdale pudra
Se rade coaja si se stoarce lamaia. Laptele se pune la fiert, se adauga coaja rasa de lamaie. Galbensul se amesteca cu faina, zaharul, pudra de migdale si zeama de lamaie, se adauga treptat cateva linguri de lapte, se pune la fiert, la foc domol. Cand compozitia s-a legat se adauga in vasul cu laptele fiert, se lasa pana se leaga usor, amestecand continuu cu lingura de lemn. Crema se poate varsa intr-o forma si se da la rece. Se serveste rece cu piscoturi, diverisi biscuiti.
3/4 l lapte
1 lamaie
1 lingura faina
3 oua
150 g zahar pudra
50 g migdale pudra
Se rade coaja si se stoarce lamaia. Laptele se pune la fiert, se adauga coaja rasa de lamaie. Galbensul se amesteca cu faina, zaharul, pudra de migdale si zeama de lamaie, se adauga treptat cateva linguri de lapte, se pune la fiert, la foc domol. Cand compozitia s-a legat se adauga in vasul cu laptele fiert, se lasa pana se leaga usor, amestecand continuu cu lingura de lemn. Crema se poate varsa intr-o forma si se da la rece. Se serveste rece cu piscoturi, diverisi biscuiti.
Cand am vazut "crema de lamaie" ma gandeam la o crema pentru hidratare =].
Daia stiu cum se face; d.