| LoLa_7135 a întrebat:

Buna!batting eyelashes Vreau sa tin post o saptamanabig grin De la ce trebuie sa te abtii?batting eyelashesadica. ce trebuie sa facilaughing in afara de: sa nu mananci carne si orice provine de la animale sau ce contine carne, lactate, oua etc.happy Multumesc!

3 răspunsuri:
| kapsunik99 a răspuns:

Ca de obicei: nu trebuie sa te injur,bati, vb urat, vb in desert, nu te lauda etc...
fundita?

| Lyiia a răspuns:

Buna LoLa!
Am fost si eu in aceeasi incurcatura, doar ca o zi.Sa stii ca este foarte greulaughing
Nu trebuie sa:
-injuri
-te bati
-sa mananci tot ce provine de la animale:carne,oua,lapte, iaurturi,
Poti manca pate vegetal, prajituri de post sau cartofi.Vezi ca in unele magazine este un raion cu"produse de post" si gasesti acolo detoate.
In perioada postului incearca sa faci fapte bune mai multe, sa ajuti oamenii si sa fii cea mai dragutalaughing.Nu te lauda ca tii post si o sa vezi ca va fi cea mai grea saptamanalaughing.
Apropo, mananca multe legume si fructe.Si fii atenta, sa nu mananci de exemplu mazare care are carne, insa sa dai carnea la o parte si sa mananci mazarea.Pentru ca mazarea respectiva are aroma de carne.
Succes!

| Mirυnα_5003 a răspuns:

In afara de postitul de care vb tu, adica abtinerea de la mancare, poti tine post pentru suflet.
Adica: nu injuri laughing, nu dracui, nu ii dai o palma nici in gluma unui amic, faci fapte bune (P.S.: multi cred ca poti sa faci face bune numai pentru cei nevoiasi. Dar nu e asa. Poti face orice pentru oricine, atata timp cat e cu buna intentie, tot "fapta buna" se numeste, cu toate ca te simti mai bine cand ajuti un om sarman), poti merge mai des la Biserica, sa asculti de cei mai mari, dar si de cei mici pentru ca oricine merita un pct de vedere, chestii d'astea care ne sunt atat de usor sa le facem dar totusi le ignoram.
Dar daca faci toate astea "pentru ca e post" nu o sa te alegi cu nimic. Astea trebuie` sa vina din suflet, nu trebuie sa te invete sau sa te oblige cineva sa le faci!
Succes happy! kiss