| DEEANYCO a întrebat:

Buna vreau sa va rog si eu ceva cine poate sa-mi da cat mai multe informati despre artemis zeita din grecia dar nu vreau despre templul lui artemis si despre ea dau funda +vot repede plz

Răspuns Câştigător
5 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Gasesti pe ro.wikipedia.org. Numai bine!

| DEEANYCO explică (pentru Ioandelasal):

Am cautat acolo nu e prea mare lucru nu sti alt site

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns (pentru DEEANYCO):

Daca te descurci in limba engleza gasesti mai mult pe en.wikipedia.org, eventual traduci cu Google Translate ori alt site de traducere.

| corolav a răspuns:

Literatura de specialitate ( dicționarele de mitologie) o caracterizează de pe ambele sale ipostaze, mai exact și de pe latura greacă cît și de pe cea romană.
Să încercăm ceea ce găsim în „Dicționarul de mitologie " al lui George Lăzărescu - Edit. „Ion Creangă " - București. 1979. - pag. 81.
Așadar: ARTEMIS ( la romani Diana). Este zeița luminii solare, așa cum Apollo, este zeul luminii solare. Artemis și Apollo sînt frați
Este fiica lui Zeus și a Latonei ( fiica unui titan și a a Febei).
Artemis este și zeița castității și a fidelității conjugale.
Trezind curiozitatea vînătorului Acteon, care o privea în timp ce ea se scălda împreună cu alte nimfe, zeița a văzut acest lucru, s-a înfuriat și l-a preschimbat pe Acteon într-un cerb, care mai apoi a fost devorat de propriii săi cîini.
Ca divinitate terestră, Artemis este zeița vînătoarei și a săgeților care nu greșesc ținta. Zeus a înzestrat-o cu un arc și săgeți și a făcut-o regina pădurilor.
În Italia, împreună cu Apollo, Artemis - Diana era protectoarea Romei.
Templul din Efes, dedicat Dianei ( Artemis) era una dintre cele șapte minuni ale lumii antice.

| DEEANYCO explică (pentru anonim_4396):

Mersi mult