| alexandru135 a întrebat:

Vreau să intru la facultatea de arte din Timișoara secția arte plastice, pictură și sculptură. Care sunt probele pentru admitere? Funda celui mai bun răspuns! ☺

Răspuns Câştigător
| Lucille a răspuns:

Buna ziua!

Exista cate doua probe pentru fiecare specializare in parte.

Pentru Arte plastice/Pictura, proba 1 este o proba practica eliminatorie si consta intr-un interviu cu mapa sau portofoliul; Mapa trebuie sa contina intre 10 si 25 de lucrari (desene, pictura, schite) si prin aceasta se urmaresc capacitatile de analiza si sinteza ale candidatului, expresivitatea limbajului plastic, respectiv capacitatile de utilizare a diverselor tehnici de specialitate. Proba se noteaza cu admis/respins.
Proba a doua consta intr-un examen de specialitate, bazat pe creativitate si compozitie. Tema examenului este stabilita de catre comisia de concurs, tehnica este la alegerea candidatului (fie ulei, fie tempera, fie acrilic pe suport de carton sau panza), formatul suportului trebuie sa fie 50X70 cm, iar timpul de lucru alocat este de 6 ore. Se urmareste capacitatea candidatului de a organiza campul compozitional, apoi simtul cromatic, cunostintele de tehnica a reprezentarii prin pictura si se apreciaza gradul de creativitate si inteligenta plastica a candidatului. De data aceasta proba se noteaza cu note de la 1 la 10.

Pentru specializarea Arte plastice/Grafica, proba numarul 1 este tot un interviu cu mapa sau portofoliu. Mapa trebuie sa cuprinda tot intre 10 si 25 de lucrari (studii, compozitii, schite),
Mapa cu lucrări va cuprinde 10 – 15 lucrări ( studii, compozitii, schite), se urmaresc aceleasi capacitati mentionate mai sus, se noteaza, de asemenea, cu admis/respins.
Proba a doua consta intr-un examen de creativitate si compozitie la fel ca la specializarea anterioara, iar candidatul poate opta pentru orice tehnica dintre urmatoarele: carbune, creion, tus, bait, culori de apa, pastel, tehnici mixte, pe hartie. Formatul suportului tot 50X70 cm, timpul de lucru tot 6 ore. Se urmaresc
capacitatea candidatului de organizare a campului compozitional, varietatea si expresivitatea elementelor si limbajului plastic specific graficii, relevanta temei in lucrare. Se noteaza cu note de la 1 la 10.

Pentru arte plastice/Sculptura, prima proba este iarasi un interviu cu mapa sau portofoliu, insa candidatul trebuie sa prezinte un numar minimum de 5 lucrari (desene, fotografii), care se noteaza cu admis/respins.
Proba a doua este o proba de modelaj, un studiu-portret dupa un model viu in marime naturala... modelajul se realizeaza din lut pe o armatură de lemn pusa la dispozitie de facultate. Timpul de lucru care se aloca este de 7 ore. Aici se urmaresc simtul volumului si capacitatea de observatie, de analiza si sinteza ale candidatului si se noteaza la final cu note de la 1 la 10.

In afara de acestea 3 mai exista la arte plastice si specializarea de fotografie-video procesare computerizata a imaginii, unde lucrurile sunt mult mai simple.

Succes!

2 răspunsuri: