Intrebarea ta e usor confuza, din aceasta cauza ai si primit raspunsuri bizare.Eu inteleg altfel:vrei sa reproduci prin mijloace proprii o pictura celebra. Daca-i asa, poti s-o faci linistit, nu trebuie sa platesti niciun drept de autor, singura conditie e sa nu imiti semnatura pictorului respectiv, dar nici sa semnezi cu anumele tau, fiindca ideea nu-ti apartine. E o metoda buna pentru a-ti verifica talentul.Am vazut reproduceri dupa mari artisti chiar reusite.Mult succes!
Am impresia ca tu intrebi daca ai nevoie de o autorizatie ca sa pictezi o celebritate.Nu,ai nevoie de acordul persoanei.
Daca e sa copiezi o celebritate, adica o lucrare de-a ei, da, altfel dai dovada de plagiat, daca e sa ai o lucrare originala in care sa pictezi tu o celebritate (dupa cum te-ai exprimat), de exemplu, Basescu, nu ai nevoie de asa ceva. Acum, depinde si cit de mult vrei sa copiezi, daca vrei sa redai totul cu fidelitate, sau sa iei doar citeva idei...
Nu, doar daca faci copie dupa un tablou si il vinzi ca si creatie proprie se numeste fals. Daca vrei sa ii faci portretul lui ceausescu nu-ti trebuie.
Ba ce drepturi doar o pictez pentru tine banuiesc, nu ai de gand sa eu dai"celebritati", si indiferent unde ajunge tu esti autorul ei deci drept sau nu tu ai facut-o
Incerca cu Base, acolo nu ai nevoie de derpturi. Iar peste catia ani va veveni o lucrarea celebra. Find primul presedinte care a distrus tara
Botnaru_Ion_1985 întreabă:
LisaJulie întreabă: