Asa si este; de ex.,citim:
"Icoana stelei ce-a murit
Incet pe cer se suie:
Era pe cand nu s-a zarit
Azi o vedem si nu e."
Pe hartie sunt patru randuri de cuvinte,fiecare"sunand din coada",ca sa nu spun ca rimeaza,iar la sfarit:punct.Daca numai asta ar insemna poezia,daca n-ar rasuna in mintea,in sufletul nostru gandurile formulate de un genial poet acun un veac,atunci zadarnic ar fi gestul de a deschide o carte.Dar minunea e ca,dupa lectura, imaginatia noastra capata aripi,ne amintim cerul adanc al noptilor de vara si intelegem imensitatea coplesitoare a Universului,distantele enorme,de necuprins cu mintea omeneasca,care ne despartr de luminitele atat de familiare noua si carora le spunem stele. Daca hartia e doar un suport material pentru niste semne ce-si descopera tainele doar celui care le cunoaste,realitatea spirituala de dindaratul lor e cea mai valoroasa,cea mai miraculoasa intamplare care potenteaza,cum ar spune Blaga,misterul sensibilitatii sufletului omenesc. Orice poezie sfarseste,concret,semiologic, adica sub aspectul semnelor, pe hartie; dar abia dupa punctul final incepe marea ei calatorie in suflete.Si,cu cat poezia e mai valoroasa si poetul mai maiestru, cu atat efectul ei e mai indelungat, poate etern pentru un suflet receptiv.Eu cred ca demult am uitat hartia pe care am citit prima oara vestitul vers al nelinistituluil Arghezi:"Vreau sa te pipai si sa urlu:"Este!",dar el inca rasuna in sufletul nostru ori de cate ori ne simtim singuri, parca parasiti de o divinitate absenta, pe aceasta albastra planeta.Numai bine.
Valoarea subiectivă dată oricărei scrieri este creată de impactul pe care l-a avut asupra ta. Ce ai scris tu e ce am zis eu într-un mod mai puțin metaforic.
Ma gandesc la foaie de hartie care sta langa o lumanare si unde este scrisa o pezie cu litere de mana F.F.F frumoase.
Hmm, asta e parerea mea... Adevaratele poezii sunt scrise pe hartie de un autor renumit, iar cand moare, tot acolo raman pana cand lumea nu va mai exista!
O poezie incepe frumos si daca it place parca iti imaginezi tu mai departe ceea ce inseamna ca o poezie, poezia vieti tale incepe dupa terminarea une poezi care te-a impresionat pe harte mai ales daca e o poezie eminesciana ce au un alt inteles pentru fiecare si o continuare in inima fieceruia dintre noi SUCCES si sper ca ti-am fost de folos ca ti s-a parut un sfat bun si vrei sa mai vorbim adresa mea este alinuta_maria96@yahoo.com