Cu siguranta cel mai influent personaj a fost Ceausescu, omul care a schimbat fata Romaniei in rau chiar si la ora actuala, chiar daca au trecut 30 de ani de la caderea comunismului.
Personalitati: Poetii cam toti, autorii, apoi monarhii.
Maresalul Antonescu clar... si straini Adolf Hitler. Vedeti doar cum l-a primit Antonescu pe Hitler care era venit in Romania cu SS-ul... L-a primit cu capul sus si spatele drept ca de la egal la egal. Astia care ziceti de mihaita asa zisul rege uitati ce a facut in 44 cand a facut cea mai josnica fapta din toata istoria tarii asteia.
Erai sarcastic cu numirile astea, nu? )
Nu
Mai dar ce de regalisti pe aici O gramada de regi si regine mentionate. Mai lipseste printul Paul si zicem ca suntem monarhie
Mie chiar mi se părea un om deosebit. Și a fost! Păcat că a fost exilat, el ar fi fost în stare să conducă România. Și s-ar fi găsit și succesori. E trist. Mai bine nu ai fi pus întrebarea asta.
NU sunt regalist, dar un rege ar fi fost FOARTE BUN pentru tara asta ca ii mai tinea in frau pe JAVRELE DE POLITICIENI, d'aia l-a si deportat cand a revenit prima oara in tara dupa revolutie, JIGODIEI UCIGASE DE ILIESCU I-A FOST FRICA DE EL!
daca te referi strict la calcat pe pamant romanesc si nu influentat, atunci lista e lunga, lunga, LUNGA, nu numai cei care au venit in vizita (presedinti, din toate tarile mari, plus ca am avut un summit NATO) dar mai sunt cei care au intrat in ambasadele Romaniei si care ESTE TERITORIU ROMANESC, indiferent in ce tara e ambasada aia!
Daca ai sa citesti putina istorie ai sa vezi ce rol important a avut monarhia in istoria Romaniei
Mai lasati monarhia, fratilor!
Guvernul regal nu a fost in stare sa educe taranii, care reprezentau marea majoritate a populatiei!
Comunistii i-au obligat pe tarani sa faca minimumum 8 clase.
Marea majoritate a stabunicilor, bunicilor vostri au fost alfabetizati de ei.
Dar patura de jos (taranii) erau vai de ei. Strabunica mea a fost slujnica la Bucuresti la regele Mihai. Se umbla in opinci prin satele romanesti si porcii nu aveau de mancare pentru ca tara nu producea in vremea regelui. Era un fel de sclavie, slujitori adusi de prin sate pentru a sluji pe rege. Asta ii spunea tatalui meu din ce a trait pe vremea marelui rege Mihai.
Si acum ti se pare ca la tara e altfel? Romania in timpul regalitatii a trecut prin războaie, prin reorganizari teritoriale. Carol I a preluat tara probabil mai distrusa ca niciodată, dar a scos-o de sub dominatia otomana, a castigat independenta tarii, Ferdinand a unito, Regina Maria si Ferdinand au adus teritorii tarii. In timpul regalitatii s-a construit calea ferata care exista si acum. Daca nu veneau comuniștii sub regalitate România facea legea in Europa de est si centrala acum
Comunistii au facut blocurile in care sta aproape toata tara acum. Cate blocuri a facut statul roman? Numai firmele private mai construiesc la preturi astronomice. Si in vremea comunismului era greu dar pe vremea regelui Mihai era crancen pentru saraci. Iti spun din ce au relatat cei care au dus greul in vremea aceea. Strabunicii mei au trait vremea aia. Era vai de cei saraci si scoala nu faceau decat cei cu bani multi pentru ca restul mergeau sa-si lucreze peticul de pamant. Copiii mergeau la munca campului si nu faceau mai mult de 3-4 clase.
Romania nu facea legea nicaieri pentru ca suntem popor de oameni tarani. NU AVEAU SCOALA si nu stiau sa citeasca bine. Ce lege sa faca niste tarani care nu stiau decat sa intoarca fanul si sa coseasca? Foarte putini erau mai invatati. Cei care se trageau din familii avute cu multe pamanturi si care la randul lor aveau slugi ce le faceau munca. Ei nu aveau altceva de facut decat scoala si iar scoala. Munca grea o faceau altii pentru ei.
Mergi si intreaba pe cei foarte batrani (peste 90 ani) si intreaba cum era pe vremea regalitatii. Eu dupa ei ma iau si nu dupa ce scriu cartile de istorie ca s-au dat nu stiu ce razboaie. Ma intereseaza cum o duceau oamenii simpli si fara avere. Cei cu avere mereu aveau de toate.
Deci tu nu prea intelegi ca România trecuse printr un razboi major in timpul regelui Mihai asa e? Nu cred ca ai înțeles cata foamete si saracie a adus razboiul in Europa.
Totusi e trist ca tu crezi ca foametea din ultima perioada a comunismului nu se pune, dar se pune aia din timpul razboiului
Mircea Eliade, Emil Cioran, Henri Coanda, Emil Racovita, Ioan Cantacuzino, George Palade, Constantin Brancusi
Nicolae Iorga, Brancusi, Nicolae Paulescu, C Porumbescu, Coanda, Teodor Mehedinteanu, sunt multi. La vizitatori (pot sa trec gașca lui Tiriac de vanatoare? Ăia sunt foarte influenti) as trece Papa Ioan Paul al II-lea, printre multi altii
Liviu Guta, Florin Salam, Gigi Becali, Mihai Gadea, Mircea Badea si lista poate continua.
DamianStefan întreabă:
ZloteaIulian întreabă: