Unui aventurier, i`as oferi ceva de Agatha Christie sau Maurice Leblanc iar unui romantic, ceva de Mihail Drumes.
Kazantsakis cu Zorba a facut o treaba foarte buna. Eu de la Kazantsakis am citit "Ultima ispita a lui Christos" si mi se pare chiar un autor f. bun... si filmul cu Alexis Zorba e fain
Cred ca as oferi unei persoane apropiate "Indemn la simplitate". Pt a impartasi impreuna impresii dupa lectura. Dat fiind ca pe mine ma atrage si numai titlul.
Eu as da cuiva o carte simbolica:,, Tinerete fara vatranete si viata fara de moarte".
Sau poate Cugetari de Victor Hugo, foarte interesanta.
"Cine suntem"-Dan Puric. O carte pentru cei care isi mai cauta inca identitatea nationala. O carte exceptionala! Nota 10+.
Din acestea as alege in mod sigur Eleganţa ariciului de Muriel Barbery :X
Sau, mai merg date cadou, (mai ales adolescentelor) si carti gen "sunt nebuna si se ia", "amanda se marita", etc.
As oferi cuiva o carte pe care am citit-o si eu, de exemplu "Castele de carton" sau "Ring", care am "transmis-o" deja. Dintre cartile de sus, as alege "Omul generos" sau "Îndemn la simplitate".
Pentru cei mici eu as opta pentru o carte personalizata care dezvolta gustul pentru citit, ii trezesre mandria proprie gasindu-si numele tiparit in carte (ca personaj principal), alaturi de numele altor colegi de clasa, de numele cadrelor didactice, al scolii unde invata... Va spun din propria-mi experienta.
Dintr-un copil care citea f. rar preferand lecturii vizonarea la televizor sau navigarea pe internet, am reusit prin oferirea a cateva carti personalizate sa-mi incant nepotul vazandu-se eroul principal al cartii alaturi de colegii(prietenii)lui, copilul capatand o noua atitudinefata de lectura. Pentru un copil e f.importanta persoana lui, e "un mic egoist" si de aceea il intereseaza orice il plaseaza in centrul atentiei.
Asta e parerea mea, vizavi de cartile pentru lecura a celor mici.
nicolescuelena@yahoo.com
DACA va intereseaza. eu pot sa va ajut cu cateva cart personalizate, pentru cadouri pentru copii inte 1-ozi si 15 ani. Am cumparat de 1(un) an dela o firma specializata un soft cu program de editare a unor asemenea carti Iata cateva titluri:UN CADOU SPECIAL e o carte care sub aspectul unei frumoase si autentice povestiri reda venirea pe lume a copilului "A. N.", pana cand ajunge la 1 an, apoi la gradinita si scoala Pentru a realiza textulimi trebuiesc trimise pe E-mail urmatoarele date:
-nume intreg, dedicatia celui ce ofera cartea(aceasta am facu-o eu ca din partea celui ce o ofera), lungimea la nastere, ora nasterii, data nasterii, greutatea (kg), cine face cadoul(mama, parintii, bunicii, matusa...), numele tatalui, al mamei, PRENUMELE copilului si nume de alint, DOCTOR DE FAMILIE, localitatea, vizitatori la maternitate, doctor la nastere, nastere normala sau cezariana, nota data la nastere, numele nasilor 3-4 poze elocvente, sau va bag foi si atasati poze la final cand primiti cartea. O astfel de carte am facut si cu ocazia cununiilor civie, pr mire si mireasa, pentru aniversari, de CRACIUN SAU PASTe
Daca va intereseaza, dati-mi mail pe adresa :nicolescuelena@yahoo.com si va pot ajuta. mai am si alte titluri: POVESTE de CRACIUN, PRIETENUL MEU CODRUT, UN PAS IN DOI-pentru. tineri casatoritisi altele.Astept sa ma contactati
Elena
Mănâncă, rogă-te, Iubeşte
Elizabeth Gilbert
O femeie la 30 de ani divorţează şi pleacă singură în lume pentru a se regăsi pe sine. În Italia descoperă plăcerea gustului, în India practică meditaţia şi duce o viaţa de asceză,
iar în Indonezia îşi propune să găsească un echilibru optim între spiritualitate şi plăcere. Călătoria ei este mai ales una interioară, de acceptare a trecututului şi de auto-cunoaştere.
Orice femeie se poate regăsi în emoţiile, temerile şi dorinţele lui Elizabeth. Întrebările şi căutările ei sunt ale tuturor femeilor care îşi doresc să fie fericite. De aceea, această carte poate fi dăruită cu cea mai mare încredere unei prietene bune. După ce va citi câteva pagini e foarte posibil să afirme cu cea mai mare convingere: "cartea aceasta a fost scrisă pentru mine!" asta e perfecta!
Imi plac mult nunta in cer de mircea eliade, lorelei de ionel teodoreanu, invitatie la vals de mihail drumes sunt carti minunate
Eu as darui cartea"REBELUTIA" de Alex & Brett Harris pentru ca am citit-o acum vreo 2 luni si mi-a placut foarte mult. Vo recomand si voua.
Genul de carti simbolice, daca esti indragostita o carte de iubire dar si cu multa fanezie genul de carte cu lupi vapiri inbinate ca actiune si dragoste totodata, daca sunteti doar prieteni ceva de genul comedie si extavaganta nu uita si de ca cartea aceea sa fie una captivanta si sa stii ce e vorba in ea.
O carte pe care o poti face cadou este Maitrey de Mircea Eliade, este foarte frumoasa si interesanta.
Cele mai potrivite carti pentru cadou sunt cartile Bicycle;) http://www.magicalztudio.com/images/images/blackghost.jpg
Eu am primit cadou o carte cu zodia mea (leu) in care personajul principal este leoaica si mi-a placut foarte mult pentru ca ma identificam cu persoanajul`. Cred ca oricui i-ar placea. parerea mea :*
crissttinnaa întreabă:
anonim_4396 întreabă: