Lumea spune ca Un veac de singuratate. Oricum fiind vorba de un premiant Nobel pentru literatura (premiu care se da pentru activitatea intreaga... nu doar pentru un roman) inseamna ca si celelalte opere ale lui (de dinainte de 1982 cand s-a decernat premiul) cat si cele ulterioare sunt foarte bune. Mie personal mi-a placut Toamna patriarhului
Recomandarea editurii pentru "Povestea tarfelor mele triste"
„In anul in care am implinit nouazeci de ani, am vrut sa-mi daruiesc o noapte de dragoste nebuna cu o adolescenta fecioara." Aceasta e fraza cu care debuteaza romanul lui Garcia-Marquez. Un ziarist batrin decide sa-si sarbatoreasca a 90-a aniversare in stil mare, oferindu-si un cadou care il va face sa simta ca traieste: o adolescenta virgina. Intr-un bordel dintr-un oras pictural, o vede pe copila din spate, complet dezbracata, si viata sa se schimba radical. Acum, ca o cunoaste, simte ca ar putea muri, nu de batrinete, ci de dragoste. „Povestea tirfelor mele triste" e povestea unui batrin singur si excentric, o naratie a aventurilor sexuale ale acestuia (nu putine, de altfel), aventuri pentru care intotdeauna a platit, neinchipuindu-si ca astfel va gasi vreodata dragostea adevarata. Aceasta poveste, scrisa in incomparabilul stil de Gabriel Garcia Marquez e o poveste despre nefericirile batrinetii si bucuria de a te indragosti......sau Un veac de singuratate!
Incredibila si trista poveste a candidei Erendira si a bunicii sale fara suflet
Romanul "Un veac de singuratate"este lucrara de varf a lui Marquez, si totodata un varf al realismului magic.Despre romanul "Dragostea in Timpul Holerei"un mare scriitor a fost intrebat daca ar fi sa ia cu el, pe o insula pustie, o carte, care ar fi acea? A raspuns ca "...nu am o carte prefereata, dar daca ar fi sa aleg o carte acea ar fi "Dragostea in Vremea Holerei". Acesta este si romanul meu preferat, de Marquez-Dragostea in Vremea Holerei
anonim_4396 întreabă:
MihaiAndronic întreabă: