| Denchura a întrebat:

Care e intrumentul zeului "Pana" din mitologia greca?

5 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

N-am auzit de zeul "Pana"; daca insa te referi la zeul "Pan", ocrotitorul turmelor si al pastorilor, atunci raspunsul este instrumentul care iti vine prima data in minte cand citesti sau auzi de muzicianul Gheorghe Zamfir

ardnaxur1961
| ardnaxur1961 a răspuns:

@miletyn: Punem pariu ca habar n-are cine-i Gheorghe Zamfir si, cu atat mai putin ce instrument l-a facut celebru?

| Crisu_7532 a răspuns:

Prieteni, de ce ii complicati si mai mult situatia? dupa ce ca oricum e confuz, acum l-ati bagat in ceata de tot laughing))
Denchura, pentru cultura ta generala, zeul de fapt se numeste "Pan" si era fiul zeului Hermes. Instrumentul zeului Pan era "syrinxul"... cred ca te-am debusolat si mai tare.na ca-ti zic pe romaneste. zeul asta canta la nai! poftim, am zis-o. daca mai ai intrebari legate de mitologie si nu intelegi informatiile pe care le gasesti pe net, da-mi un msg pe prv. sunt campioana la mitologie greaca si romana. funda?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

@ardnaxur1961 : ei bine, primesc... ramasagul! oricum saitul asta e mai ceva ca'n Caragiale; eu sustin ca "preopinentul" -macar dupa ce a citit cele 3 rasp. existente- a dat, cel putin din curiozitate, o cautare si a aflat cine e Gh. Z.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

@Crisu :-b nu mai cere fundatongue