Tunele - mi-a fost recomandata si daaa as recomanda-o, te tine in suspans f mult si e faina :D
Harry Potter - mi-a fost recomdanta de fratemiu care e cu 7 ani mai mare ca mine, ciudat, nu? Oricum e faina, si vorbeste destul de mult despre prietenie.
citeste despre unele carti aici: http://shaukisbookcase.wordpress.com/category/fantasy/page/2/sunt categorii pe carti, astea's doar fantasy. Bafta!
Portretul Fantomei de Avi
Desi Avi este un autor nou, nu foarte cunoscut, aceasta carte promite multe.
Actiunea se petrece in 1800. O doamna aristocrata doreste sa isi faca o poza sub pretextul de a o pune la mormantul fiicei sale decedate la varsta de treisprezece ani. Fotograful pune in aplicare o ticalosenie pentru a primi mai multi bani si suprapune fotografia fetei cu fotografia doamnei. Doar ca imaginea fetei nu este la fel ca in alte tablouri, ci ea pare mai dehraba furioasa. Ucenicul fotografului, care incearca sa impiedice planul acestuia, afla ca fata fusese chinuita de aceea femeie care nu era mama ei. Intr-un final fantoma isi face aparitia si incendiaza casa acelei femei. Ucenicul se casatoreste cu prietena cea mai buna din copilarie a fetei decedate, care ii dezvaluise adevarul, si au o fata caruia ii dau numele fantomei. Fata lor se imbolnaveste. Aici se termina actiunea.
Eu va recomand ''Portretul Fantomei'' din toata inima
Toate cartile scrise de john saul sunt super ( sunt horror) ...sunt foarte tari iata cateva dintre ele: "vocile raului", "focul iadului" si "somnambulii". john saul este maiestrul genului horror
Romanul meu preferat este "Portretul lui Dorian Grey" de Oscar Wide. E un roman aparent simplu pentru majoritatea. E genul de carte care trebuie citita 'printre randuri', altfel vei vedea doar povestea aparenta si nu esenta. E un roman gotic [cu tenta horror] care prezinta povestea unui tanar de 20 de ani pentru care frumusetea era cea mai importanta.In timp ce este pictat, el isi doreste ca tabloul sa imbatraneasca in pofida lui, astfel el va ramane pe vesnicie tanar. Dorinta i se indeplineste, insa odata cu trecerea anilor, tabloul poarta ampreta tuturor marsaviilor si crimelor produse de Dorian.Acesta ajunge sa ascunda tabloul de teama : de fiecare data cand il privea era ca si cum isi privea propriul suflet putrezit.[Maimult nu iti spun. Te las in suspans]L-as recomanda pentru ca e un roman intr-adevar spectaculos: prezinta falsele valori si ipocrizia secolului 19 fara nici un pic de cenzura.
Am foarte multe romane care m-au incitatat de-a lungul timpului dar trebuie sa recunosc ca a fost unul care mi-a atras atentia pentru inteligenta persnajului principal, pentru ascutimea mintii lui si pentru modul in care actiona.,, Aventurile lui Sherlock Holmes" de Sir Arthur Conan Doyle. Multi considera aceasta carte un roman superficial, un roman politist. Ei bine, eu nu il condier astfel. Mi-a placut mult prea mult.
Alta carte care mi-a placut foarte mult a fost,, Un veac de singuratate" de Gabriel Garcia Marquez. De asemenea si,, Toamna patriarhului" este exceptionala.
Alti autori preferati ce au scris carti de exceptie pentru mine ar fi: Albert Camus, Liviu Rebreanu, Ion Minulescu, Stephen King, Ray Loriga, Oscar Wilde, Franz Kafka, Hector Malot, Tudor Musatescu, Mircea Eliade, George Calinescu si altii.
As recomanda oricui acesti autori si mai ales recomand lectura pentru ca lectura de dezvolta din toate punctele de vedere.
Romanul meu preferat este ''Codul lui Da Vinci'' de Dan Brown. Actiunea se invarte in jurului unui obiect sacru cautat de secole. Mi-a placut pentru ca este o carte unde sunt ascunse multe secrete, incepand cu istoria si literatura, pana la religie. As recomanda-o cu foarte multa placere, dar le-as sugera sa parcurga paginile cu foarte foarte mare atentie pentru ca ceea ce vor citi s-ar putea sa le zdruncine credinta fata de Dumnezeu
Buna,
Romanul preferat: Portretul lui Dorian Gray, de Oscar Wilde.
Am ales aceasta carte, deoarece imi place la nebunie actiunea.
Actiunea se petrece in Londra, in epoca victoriana, si pot spune ca asta e deja un punct forte, deoarece imi place acest gen de roman.
In al doilea rand, e plin de filozofie, arta, si supranatural. Personaje care ti se intiparesc in minte, replici geniale, filozofie la greu, si un sfarsit tragic.
Frumusetea acestei carti nu poate fi exprimata in cuvinte. E absolut fantastica.
Daca as recomanda aceasta carte unui prieten? DA. Si nu numai unui prieten. Recomand cartea oricui ii place sa citeasca, oricui ii place arta, supranaturalul si filozofia.