Frumuseţea este un termen abstract, ale cărui aspecte sunt legate de gusturile omului. Cu definirea mai completă a acestui termen se ocupă "estetica" o disciplină din cadrul filozofiei. Ca orice apreciere emoţională, stabilirea frumosului este de natură subiectivă.
Psihologia şi sociologia consideră că "gustul frumosului" depinde de caracterul psihogenetic, sau social. Aprecierea frumosului este influenţată fundamental de un complex de simţăminte, generate de mediul înconjurător, social ca şi de psihicul individului. Mai ales aprecierea frumosului din domeniul artelor, literaturii, muzicii este puternic influenţată de educaţie, ideologie, mediu social. In decursul istoriei s-au schimbat criteriile aprecierii frumosului, perfecţiunii, armoniei liniilor şi culorilor.
Ideea unei frumuseţi cu "tipar" variabil este foarte veche. Cea mai profundă explicaţie a necesităţii de exprimare variabilă a frumuseţii o regăsim în AYURVEDA, străvechea ştiinţă a vieţii. Bazată pe ideea redescoperită în zilele noastre, a unităţii dintre trup şi suflet, viziunea AYURVEDA ne revelează o frumuseţe a femeii privită ca întreg: frumuseţea trupului este reflexia sufletului unic al fiecărei femei.
Frumuseţea adevărată este, prin natura ei, fragilă şi unică, asemenea unei picturi în frescă, în imperfecţiunile căreia sufletul pictorului a încercat să îngheţe trecerea prin această lume a unui miracol.
Frumuseţea instant are ceva din perfecţiunea promisă de reproducerile care se vând la tarabele din jurul muzeelor de artă: o frumuseţe ieftină, de plastic.
Frumuseţea înseamnă sănătate, îngrijire, simplitate şi este foarte important să nu uităm că trăsăturile noastre sunt moştenite şi nu fabricate. sper sa-ti fie de folos
Poi uite aici:
In atentia elevilor/studentilor: Nu acceptam intrebari prin intermediul carora incercati sa va rezolvati temele pentru acasa sau temele de vacanta. Cei care nu vor respecta acest aspect risca sa fie sanctionati prin stergerea/ suspendarea contului
anonim_4396 întreabă: