Stefan a raspuns corect.Nu intamplator cinematografia este numita"a saptea arta". Arta dansului se mai numeste si coregrafie.Aceasta nu este singura clasificare si numerotare a artelor, dar este acceptata de cei mai multi.
Am inteles ca si literatura e o arta, ...eu una cred ca ar trebui sa faca si ea parte din arte
Cele 7 arte sunt; pictura, sculptura, arhitectura, muzica, dans, poezie, cinematografie.
Good_girl_gone_bad, literatura intra la poezie... e o arta pentru ca scrii cat mai succint si exprimi un sentiment cat mai revelator etc.
1. Literatura
2.Muzica
3. Sculptura
4. Teatrul
5. Pictura
6. Fotografia
7. Cinematografia
Desi personal cred ca ar fi mai multe...
Stiam de 6 : arhitectura, sculptura, pictura, muzica, dansul si poezia (sau literatura).
1.sa iubesti...
2.sa ierti...
3.sa intelegi...
4.sa ai grija...
5.sa zimbesti...
6.sa traiesti...
7.sa apreciezi toate la justa lor valoare, pentru ca nimic nu se intimpla fara sens si continuari...
Wrong jester... poezia este inclusa in literatura...deci cele 7 arte:
literatura, muzica, scupltura, arhitectura, cinematografia, coregrafia, pictura. personal cred ca sar mai putea adauga si prelucrarea fotografiilor in photoshop
1. Literatura
2.Muzica
3. Sculptura
4. Teatrul
5. Pictura
6. Fotografia
7. Cinematografia
8. Jocurile VIDEO ( deoare contine toate cele 7 arte )
1. Literatura
2. Pictura
3. Sculptura
4. Arhitectura
5. Coregrafie
6. Muzica
7. Cinematografie
1. Gastronomie
2. Sculptura
3. Pictura
4. Muzica
5. Literatura
6. Dansul
7. Filmul
Conceptul de cele 7 arte (initial numit arte liberale pentru ca erau specifice "oamenilor liberi") vine din Grecia antica. Ele sunt: gramatica, retorica, logica, aritmetica, astronomia, muzica si geometria.Denumirea de "cele 7 arte" e data de Martianus Capella in secolul 5 si incetatenita (aici o pictura din sec 12 http://majorchangeacademy.files.wordpress.com/2009/07/artlibma.gif). In zilele noastre, evident, avem mai mult de sapte arte printre care si seturile de cate 7 postate mai jos :-)
anonim_4396 întreabă:
LisaJulie întreabă: