| loveiseverything a întrebat:

Care sunt citatele voastre preferate? (Va rog sa precizati si numele autorului)

Răspuns Câştigător
ÉrotiqueConseils
| ÉrotiqueConseils a răspuns:

,, Dar eu, sărac fiind, nu am decât visurile mele; mi-am aşternut visurile la picioarele tale; păşeşte uşor căci umbli pe visurile mele…" - William Butler Yeats.
,,Carpe diem!" - Trăieşte clipa!
,,Amintirile sunt cele mai duioase rânduri, pe care le-am subliniat în cartea vieţii. Recitindu-le mai târziu, ne coborâm cu mintea spre vremurile acelea, care pe atunci ne entuziasmau, dar care astăzi, numai ne mângâie în singurătate." - Vasile Conta.
O zi frumoasă!

6 răspunsuri:
| AG a răspuns:

Don't criticize what you can't understand - Michael Black
"So therefore I dedicate myself to myself, to my art, my sleep, my Dreams, my labors, my suffrances, my loneliness, my unique madness, my endless absorption and hunger- because I cannot dedicate myself to any fellow being." - Jack Kerouac
Nu există decât frumuseţi trecătoare. Eternă e doar tăcerea. - Octavian Paler.
Fetiţo, trenul a sosit, a tras la peron. Încotro doreşti să meargă? Spre care dinre visurile tale? Şi cine doreşti să fie pasageri? - Paler

Si decalogul lui Paler
Prima poruncă: Să aştepţi oricât.
A doua poruncă: Să aştepţi orice.
A treia poruncă: Să nu-ţi aminteşti, în schimb, orice. Nu sunt bune decât amintirile care te ajută să trăieşti în prezent.
A patra poruncă: Să nu numeri zilele.
A cincea poruncă: Să nu uiţi că orice aşteptare e provizorie, chiar dacă durează toată viaţa.
A şasea poruncă: Repetă că nu există pustiu. Există doar incapacitatea noastră de a umple golul în care trăim.
A şaptea poruncă: Nu pune în aceeaşi oală şi rugăciunea şi pe Dumnezeu. Rugăciunea este uneori o formă de a spera a celui ce nu îndrăzneşte să spere singur.
A opta poruncă: Dacă gândul ăsta te ajută, nu evita să recunoşti că speri neavând altceva mai bun de făcut sau chiar pentru a te feri de urmările faptului că nu faci nimic.
A noua poruncă: Binecuvântează ocazia de a-ţi aparţine în întregime. Singurătatea e o târfă care nu te învinuieşte că eşti egoist.
A zecea poruncă: Aminteşte-ţi că paradisul a fost, aproape sigur, într-o grotă.
De fapt, marile pasiuni rămân necunoscute, se consumă în anonimat. - Mihail Drumes
Astea sunt citate pe care chiar le-am subliniat in cartile citite.

| Adryana a răspuns:

Dragostea este singurul lucru care poate umple eternitatea.infinitului ii trebuie ceva ce nu se ispraveste niciodata. -Victor Hugo
" Soarele s-ar stinge daca n-ar mai iubi nimeni " - Victor Hugo
"Il amait du premier et inoubliable amour - Iubea cu cea dintai si de neuitat iubire. -L'Isile Adam
" Am simtit licarul luceferilor ei si mi-am spus : iata cei mai frumosi ochi din lume " -Mihail Drumes
"Numai lipsa unui obiect ori a unei fiinte, care ne-a apartinut o data, ne pune la lumina adevaratul ei pret. Mihail Drumes

| AFR81 a răspuns:

Ball is like a woman.She loves to be caressed-Eric Cantona.

| zob79 a răspuns:

"Ivirea mea n-aduse nici un adaos lumii,
Iar moartea n-o să-i schimbe rotundul şi splendoarea.
Şi nimeni nu-i să-mi spună ascunsul tâlc al spumii:
Ce sens avu venirea? Şi-acum ce sens plecarea? " - Omat Khayyam

| Sabryy a răspuns:

Nu rupe firul unei prietenii, caci, chiar daca il legi din nou, nodul ramane. – Octavian Paler

| queerkulture a răspuns:

"We must be careful about what we pretend to be."

- kurt vonnegut, "Mother night"

Întrebări similare