Vulpea naratorul, micul print, sarpele.arborele baobab,regele,betivul,omul de afaceri,lampagiul,floarea cu trei petale, trandafirul. si cred ca astea sunt toate, din cate imi amintesc
funda
Din intamplare,Micul Print este personajul meu favorit,asa incat nu mi-a deloc greu sa ti-l descriu. Aparut absolut pe neasteptate in preajma autorului,aflat el insusi,in urma unei defectiuni de avion in desert,Micul Print e o faptura fermecatoare si grava,curioasa si plina de incredere,care nu raspunde niciodata la intrebarile cuiva dar el insusi pune foarte multe; de aceea aflam,noi si autorul insusi,foarte tarziu, ca nazdravanul personaj nu e pamantean ci vine de pe o alta, mica, planeta.Cazut,din intamplare,in plin desert,Micul Print vrea sa stie totul despre toate; si,desi pare nestiutor vedem cu surpriza ca stie ce e o oaie,e pretentios dorind sa i se deseneze una perfecta,iar atunci cand scriitorul,excedat de pretentiile insolitului musafir,ii ofera o cutie in care oaia ceruta s-ar afla,acesta se insenineaza privind cutia desenata si se declara multumit de oaia dinlauntru. Micul Print este intruchiparea inocentei,a puritatii,a dorintei de cunoastere dar si a nevoii de caldura sufleteasca pe care o cauta atat pe planeta lui,in apropierea trandafirului,floarea sa iubita,dar si pe Pamant,planeta pe care a cazut,si unde-si face prieten pe scriitor dar si pe un pui de vulpe sau chiar un sarpe care, in final, il va ajuta sa se intoarca pe planeta natala.Pana la a ajunge pe Pamant,Micul Print a poposit si pe alte planete,prilej pentru el de a descoperi diferite aspecte ale unor presupuse existente:vanitatea,aroganta,dorinta de uitare, preferinta pentru afaceri, etc.Umanizat,Micul Print marturiseste,indirect,doar prin secvente de amintire,cat de trist a putut fi sufletul sau in ziua in care a privit, mutandu-si scaunul pe mica sa planeta, 43 de asfintituri; aflam,deasemeni,ca iubeste mult floarea de acasa, ca are nevoie de prieteni si ca pustiul i se pare frumos pentru ca ascunde in imensa intindere a sa, o fantana.Gingas si fragil,pur si inocent,Micul Print este cea mai fermecatoare faptura imaginata de mintea omeneasca,Si,ciudat,atunci cand noi insine ne simtim fermecati de frumusetea florilor,a stelelor, a universului intreg, il regasim pe Micul PRINT in inima noastra.d
Mixii întreabă: