| AdrianaCammy a întrebat:

Cat costa sa-mi tiparesc cartea si cum mi-o pot publica?

5 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Ai doua posibilitati:
1.Trimiti manuscrisul la edituri de profil. Daca va placea unei edituri o va tipari si comercializa, caz in care vei primi suma stabilita prin contract.
2.O tiparesti pe cheltuiala ta, caz in care va trebui sa te ocupi si de comercializarea ei. Pretul il afli de la o tipografie, nu este un cost fix.

| stpu a răspuns:

Of, ma copii, de ce va incapatanati voi cu asa ceva? Sa fiti incapatanati de la varsta asta nu e bine, pentru ca nu reusiti sa observati drumul care trebuie parcurs.
Uita de trimis manuscrisul la editura... Nicio editura n-o sa-ti publice tie manuscrisul. 1. Pentru ca esti mica. 2. Pentru ca n-ai nicio sustinere. 3. Pentru ca nu dai bine la imagine=>zero vanzari. 4. Lipsa calitatii. 5. Nu se incadreaza in criteriile editurii. 6. Nu ai recomandari etc. etc.

Acum de ce sa platesti tu ca sa-ti publici o carte? Ce crezi ca se va intampla? Nimic. O publici, editura isi ia banii, o citesti tu si familia ta, si uite asa pierzi vreo 1000 de Euroi. Cu banii aia poti merge in vacanta... Nu-ti ridica nimeni statuie. Nu te apreciaza nimeni. Nu-i pasa nimanui. Nu agati pe nimeni. Nu te ridica nimeni in brate. Nu se intampla absolut nimic. Nu e mai bine sa-ti cumperi ceva de banii aia? Ca sa publici pe banii tai trebuie sa ai cel putin 500 Euro(asta pentru o editura din provincie). In Bucuresti ai nevoie de cel putin 1000 Euro. Si vorbim de un tiraj la 100-300 de exemplare. Costurile sunt stabilite in functie de tiraj, coperta, nr de pagini, fotografii(daca ai).

Concentreaza-te pe scoala si educatie. Cand o sa ai ceva de spus in literatura, vei simti acel moment. Dar va fi un eveniment ziua aia... Literatura nu-i o joaca!

| felixbbimage a răspuns:

Pretul pentru publicare nu este atat de relevant in situatia in care continutul cartii si mijloacele de promovare sunt la inaltime. Problema este cat timp esti dispusa sa astepti pentru ca investitia initiala sa se amortizeze si sa intri pe profit. Daca ai de gand sa faci bani din aceasta carte... dureaza! Daca vrei doar sa incerci, eu te sfatuiesc sa o faci! E greu de spus daca un proiect va reusi sau nu in acest domeniu, atata vreme cat nu vezi continutul. Eu as putea sa arunc o privire peste lucrare, poate ca parerea mea, dupa 10 ani de publicare de carte, iti va fi de folos. Free of charge, of course laughing. Am avut surpriza sa descopar talente reale la concursul de poezie de anul trecut de pe TPU, cine stie ce comori mai zac aici...

| ElvySweet a răspuns:

Scrii carti. Scuze ca nu stiu sa iti raspun la intrebare, dar faza e ca si eu vreau sa scriu o carte. Daca vrei sa mai vorbim despre aceasta pasiune comuna te rog sa imi dai add la dranzerred