Factorii sociali sunt legati de pozitia in societate pe care o are, la acel moment, profesia pe care o alegi: avocat-pozitie inalta, instalator-pozitie inferioara (sa nu uitam, insa, ca un avocat nu va putea face o instalatie iar un instalator nu va putea sustine un proces ) ). Acesti factori pot fi legati si de categoria sociala din care provine cel care opteaza, insa egalitatea de sanse ar trebui sa elimine ponderea acestora in alegerea viitoarei profesii. Factorii culturali sunt legati de valorizarea profesiei respective in cultura societatii in care activeaza cel ce opteaza. Cat despre cei economici, eu cred ca este nevoie de o analiza a tendintelor economice pentru a te orienta asupra unei profesii. In primul rand ar trebui sa faci ceea ce-ti place, insa in vremurile de azi multi se orienteaza spre ceea ce este mai bine platit. De exemplu, acum 7 ani sa vrei sa devii inginer agronom era sinonim cu, pardon de expresie, "taran cu diploma". Acum, cand se prefigureaza o criza de alimente, agricultura stiintifica ar putea deveni un domeniu in care sa fii extrem de bine platit. Sper ca am fost de folos.
andreea1235634 întreabă: