anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ce ati picta cu tema "omul si orasul", minim 7 personaje? Ce culori ati folosi? De ce?

Răspuns Câştigător
| MMihai a răspuns:

Răspuns pentru @BubblesDoubleS@
„ in ultimul timp m-am gandit asupra viitorului meu...adica ce o sa fac cu pictura? profesor de desen ar fi una. Oricum sunt nevoita sa invat la toate materiile. Poate o sa dau la facultate ce nu ar legatura cu arta."

Decizia meseriei trebuie să o ei acum!

Ești capabilă fizic și psihic, să faci pictură murală?

Dacă da, poate, eventual, mai are rost să mergi mai departe la liceul de artă.

Tu nu știu din ce familie ești, dar culorile și materialele de pictură sunt scumpe.

În întrebarea anterioară oscilai între pictură și grafică!

În liceele actuale indiferent de profil, nu se face carte.

Bănuiesc că mai multă carte ai face la o clasă de liceu normal cu profil real mate-info.

Are rost să îți chinuiești financiar familia, să îți cumpere culori scumpe pentru tablouri la care nu ai clienți, și tu să urmezi ulterior, o politehnică sau medicina sau nu am habar ce facultate?
Ai spus că ai 15 ani deci clasa a noua!

Nu am mai pictat de mulți ani, dar știu că sunt scumpe și acum culorile.
Eu consider o măgărie să te oblige să pictezi în ulei compoziții pe care sigur nu le poți vinde nimănui, recuperând nici măcar jumătate sau un sfert din prețul materialelor utilizate.

Că tu pictezi prost și nici dracu nu este nebun să cumpere mâzgălelile alea, nu este exclus,
dar teme ( " "omul si orasul", minim 7 personaje", ) așa idioate, nu cumpără nimeni nici dacă tabloul este frumos pictat.

Eu în locul tău, m-aș transfera la un liceu normal, evident
fără a renunța la pictură și la grafică.

Ar trebui să te gândești foarte serios, cea ce vrei să faci și să vorbești și cu părinții tăi.

Tema pe care v-a dat-o proasta aia / sau prostul ăla, este deja motiv de transfer.

Te duci la inspectorul șef și îl întrebi dacă el ar cumpăra un asemenea tablou, să îl țină în casă, și îi spui că vrei să te transferi la un liceu obișnuit profil de mate info, că situația ta financiară nu îți permite să arunci banii pe tablouri pe care la modul sigur, nu ți le va cumpăra nimeni nici măcar cu 25%, din prețul materialelor de pictură utilizate.
Pigmenții pentru culorile de ulei sunt majoritar, oxizi și săruri ale unor metale cu valență multiplă, și așa ceva se face la facultățile de chimie, ca studii avansate, și reacțiile respective poate se studiază la masterat, sau la doctorat.
Deci nu are rost să urmezi profilul biologie-chimie, ca să înveți despre dicotiledonate
http://ro.wikipedia.org/wiki/Clasa_Dicotiledonate
și monocotiledonate
http://www.archeus.ro/lingvistica/CautareDex?query=MONOCOTILEDONATE,
și cu toate numele latinești, că nu are rost.

Deci ți-am scris de mate-info în ideea picturii cu lumini cu ajutorul calculatorului.
Dacă termini mate-info, asta nu înseamnă că nu poți urma medicina sau facultatea de chimie.

Poți face pictură murală și dacă termini mate-info.

De fapt și tabloul de pictură murală îl faci tot pe calculator, și scoți la imprimantă desenul și pui un copil, care nu are unde să muncească, să facă găuri în hârtia aia.
Hârtiile găurite le dai cu praf de ocru galben și obții niște puncte în raport de care, va fi schița desenului pe zidul pregătit pentru giornata respectivă.
Giornată este ce vei picta pe zid, în timp de câteva ore.

Deci eu nu am zis să renunți la artele plastice, ci să nu irosești bani pe tablouri pentru care nu vei avea nici o dată clienți.

Liceul de arte plastice îți dă avantajul că vă pune la dispoziție modele, că înveți niște lucruri de teorie plastică, dar astea le poți învăța și din cărți.
Modelele sunt ceva necesar, dar pe foamea asta, poți găsii modele, care să îți pozeze, pe sume relativ mici.

Fiind fată mă gândesc că este mai bine să faci o facultate legată de calculatoare, partea de soft, ca să nu mori de foame, și să mergi pe pictură cu lumini.
În străinătate există niște tablete grafice, care permit să scrii cu mâna și să desenezi, dar prețurile sunt încă mult prea mari.
Peste vreo cinci ani sper că vor fii mai performante și va scădea și prețul la așa ceva.

31 răspunsuri:
| BubblesDoubleS a răspuns (pentru MMihai):

Da sunt fata, multumesc de sfaturile date. Slaba fizic nu sunt, oricum avand in vedere ca am un program dupa amiza la scoala m-am obisnuit. Partea proasta e ca uneori cand sunt prea multe de facut sunt nevoita sa stau noptile sa pictez, insa m-am adaptat.