Ultima licorna-de Peter Beagle. Mi s-a parut a fi unul dintre cele mai incantatoare romane scrise vreodata, o fantezie plina de umor, un basm ironic, miraculos de emotionant.
Eu am recitit ''Singur pe lume '' de Hector Malot, o carte placuta cu un personaj principal, care ia viata in piept asa cum e si invinge obstacolele care-i stau in cale, rand pe rand.
"Le journal d`Anne Frank" - Anne Frank, l-am citit in franceza, este vorba de romanul tinerei evreice care a uimit lumea cu optimismul si maturitatea ei de a privi perioada nazista, respectiv visurile si idealurile sale de viitor! Un model pentru tanarul din ziua de azi: un tanar cu responsabilitate si demnitate!
Ghidul nesimtitului de Radu Paraschivescu. E fooarte tare cartea.Imposibil sa treci de vreo pagina fara sa te apuce rasul
Nu pot sa spun daca e sau nu o carte buna, asta poti decide doar tu. Jane Eyre - Charlotte Bronte, Talida -
Ion grecea, Proprietatea unei doamne - Elizabeth Adler
~carti citite in feb.-mart./a. c.:
1) Oglinda frumoaselor, proza scurta de Maayan Bar, o carte excelenta
2) Casa Diamant, un roman superb (aflat deocamdata in manuscris) al aceleiasi autoare.
~ in curs de lectura. (recitire dupa o jumatate de secol) :
"Fiecare moare singur", roman, de Hans Fallada
~ in. asteptare : "Barbatul cu cele trei morti ale sale", roman de Mihai Cantuniari
Imi cer scuze pentru raspunsul laconic pe care ti-l voi da la cea de a doua parte a intrebarii tale. insa nu sunt critic literar ci doar un simplu cititor si iubitor de literatura. de aceea nu pot spune mai mult decat. "de gustibus."
Am fost medic la auschwitz si mi sa- intors stomacu pe dos ..am fost marcata de cartea aia
Blackrose18 întreabă:
indiaqueen întreabă:
Papucinii întreabă: