Este o schita folosita de arhitecți(de obicei).Nu este nimic colorat sau "useless" in acea schita ci doar necesarul pentru a putea realiza obiectul schitat.
Este un desen care reprezinda un produs real este de fapt inceputul unui orice fel de produs electronic sau mecanic de regula se fac schite la diferite binocluri sau vreo piesa mecanica ce reprezinta exact masurile date pe desen!
Http://magnum.engineering.upm.ro/~mtero/CURSURI/DESEN%20TEHNIC%20curs.pdf
http://www.nuclearelectrica.ro/wp-content/uploads/2017/03/desen-tehnic.pdf
Desenul tehnic este vocabularul si unelata de baza a inginerilor si a altor categorii de persoane din aria tehnica (constructori, arhitecti, muncitori executanti, tehnicieni, etc).
Desenul tehnic consta in reprezentari grafice plane, dupa anumite reguli, conventii si cel mai important - STANDARDE, a diferitor elemente pentru prelucrat sau construit (piese mecanice, automobile (industia automotive in general), cladiri, ansamble de mai multe piese, produse electrocasnice, etc)
Desenul tehnic este un mijloc util si necesar in etapa de conceptie a unui nou produs, dar mai ales in etapa de realizare a acestuia.
In ziua de azi, in aproape toate domeniile, se incepe cu crearea modelului 3D pe calculator, iar la final, se genereaza automat de catre software-ul in care lucrezi, vederile si sectiunile 2D necesare, care stau la baza executiei produsului.
Desenul tehnic are utilitate si se foloseste in cadrul institutiilor de proiectare sau in cadrul atelierelor de arhitectura. Desenul tehnic sau desenul industrial este un desen efectuat conform unor standarde foarte precise, prin care este prezentat un anumit plan de situatie, sau produs in intregime, sau doar o anumita parte ori un detaliu al produsului respectiv, fiind redat conform standardelor, la o anumita scara de marime si intr-o grafica plana foarte clara prin care sunt prezentate si precizate informatiile necesare fabricarii sau executarii lucrarii respective. Desenul tehnic este executat de desenatorii tehnici, pe plansete speciale pe baza schitelor preliminare sau/cat si a indicatiilor date de catre proiectanti sau arhitecti.
Înainte de revoluție in clasele VI-VIII se studia desenul tehnic o ora pe săptămână. Era manual de Desen tehnic. Prindea bine elevilor, mai ales la geometrie. Își puteau desena figurile geometrice mai ușor la tema de acasă. Si se spunea ca : "figura geometrica bine desenata, e problema pe jumătate rezolvata".
Curs de desen tehnic ai aici:
http://www.softedu.eu/desen-tehnic-autocad.html
Exista si clipuri gratuite in pagina, care te pot ghida ca sa intelegi principiile si notiunile elementare de desen tehnic.
dodonika întreabă:
ZloteaIulian întreabă:
MihaiAndronic întreabă: