| iricool1996 a întrebat:

Ce fel de mitologie vi se pare mai fascinanta, cea greaca, cea egipteana sau cea scandinava?
Dau funda pentru argumentarea inteligenta (sau amuzanta) nu pentru cine crede ca mine(eu sincer nu ma pot hotari).

8 răspunsuri:
| Necrophagist a răspuns:

Era un viking care spunea odată: no day until evening, no wife until buried, no sword until tested, no maid until bedded, no ice until crossed, no ale until drunk.Îmi place spiritul vesel,să nu uităm că înaintea morţii toţi scandinavii se pregăteau pentru un moment plin de onoruri,acel Ragnarok
In fine, îmi place îmbinarea între lumină şi întuneric ca elemente primordiale, ştim că în unele părţi nici apusul nu însângerează oceanul.Geneza e minunată,ape din sânge,câmpii din argilă,munţi din oase,astre urmărite de lupi,da e ceva spectaculos.
De apreciat că în timp ce europenii se băteau pentru hrană urmaşii mitologiei scandinave aveau un cult strămoşesc.
Sunt multe motive pentru care îndrăgesc mai mult mitologia asta,nu apreciez, nu o cred mai bună decât celelalte, dar mă defineşte mai mult în sistemul de valori.

| Lora a răspuns:

Fiecare are partea ei de frumusete, fascinatie si atractie istorica.

| enverhoxha a răspuns:

Mitologia greacă e cea mai distractivă fiindcă e ca un film american - se întâmplă tot felul de chestii. Mitologia scandinavă nu e tot atât de bogată, dar seamănă cu cea greacă, din cauză că ambele culturi erau indoeuropene. La egipteni e mai mult religie propriu-zisă decât mitologie.

| thealchemist a răspuns:

Depinde de ceea ce intelegi prin mitologie. vechii zei sunt numai mituri pentru tine?

| Zippy a răspuns:

Hmm.mitologie =istorie=scoala=note mici.deci NICIUNAlaughing

| Delmoniko a răspuns:

Cand eram de-o schioapa nu stiam decat legendele si povestirile romanilor. In clasa a IV-a am fost innebunit dupa mitologia Egiptului Antic. De aici am ajuns sa ador lumea sumeriana, apoi am vazut Grecia si am ramas acolo pana intr-a 8-a. Farmecul Orientului m-a cucerit repede. Nu am citit niciodata o mitologie mai fluenta, mai plina de poezie decat cea japoneza. Am citit Vedele indiene, imnurile de lupta vikinge, cantecele poporului zulu, apoi tarziu dupa liceu am ajuns si in Polinezia. Acum, dupa atata timp ma intreb care e cea mai fascinanta? Cred ca cea romaneasca! De ce? Pentru ca spre rusinea mea am uitat-o si m-a asteptat.
http://mythologica.ro/mitologia-romaneasca/

| Ruddy_2272 a răspuns:

Toate sunt interesante,dar pe mine m-a fascinat cea egipteana, poate si pentru ca am vizitat Egiptul, am citit si am vazut mai multe.

| mihai_9593 a răspuns:

Cea mosaica pentru ca are influente din toate celelante mitologi pe care le ai enumerat. incearca sa l citesti pe joseph campbell sau chiar sa l asculti in numeroasele lui povesti din mitologia universala.citeste lucrarea lui hesiod,, theogony''. si totusi cea greaca cred ca ramane cea mai fascinanta, izvor de inspiratie pentru cele trei religii avraamice.dar cel mai constructiv cred ca este sa citesti mitologie comparata.