| hellokitty95 a întrebat:

Ce inseama proverbul "Radacinile invataturii sunt amare, dar fructele ei sunt dulci"?

11 răspunsuri:
| cornculapte a răspuns:

Adica e greu sa inveti, iti mai e si lene, dar la sfarsit, cand termini, esti foarte incantat de avantajele pe care ti le ofera toti anii pe care i-ai petrecut invatand. Nu inveti degeaba. Intr-o zi iti va folosi la ceva.

| Domyno a răspuns:

Eu sincer, inteleg urmatorul lucru, ca sunt situatii cand esti obligat sa inveti ceva ce nu e tocmai pe placul tau insa stii ca ai nevoie mare de asta, si iti dai seama mai tarziu ca rezultatele asteptate sunt foarte bune datorita efortului tau de a invata!

Iti dau un exemplu: Eu urasc istoria (atat de tare incat imi doresc uneori sa se intample ceva cu profa sa nu o mai vad), si vede ea ca nu ma dau silinta nici cand era usor si puteam lua o nota proasta, m-a "amenintat" ca imi pune 4, lucru pe care eu l-am privit cu o greata de nedescris (sa nu ai impresia ca sunt asa si la celelalte obiecte, sunt un elev bunwinking )! mi-am primit nota promisa, si imi dau seama ca asta nu glumeste, asa ca a trebuit sa stau o zi intreaga sa inavt la istorie cu o greata si mai mare, si cu chin si cu vai am invatat si uite asa am primit 10 a doua zi la ascultare!

Ti-am mai zis eu asta inteleg, daca nu e buna parerea mea...sunt sigur ca au altii, altele mai bunewinking

| คиค a răspuns:

Adica este foarte greu sa inveti ceva. [ amarul reprezinta perioada in care exersezi si tot exersezi, iar cateodata simti ca nu mai suporti presiunea si starea aceea proasta datorita faptului ca desii faci eforturi mari rezultatele nu sunt pe masura], iar faptul ca fructele ei sunt dulci reprezinta perioada care te multumeste foarte mult si care te face sa fii foarte fericita deoarece exersand mereu ai reusit, atingandu-ti scopul.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ca atunci cand inveti este naspa, dar dupa ce sti e mai bine.
Asta e la mintea cocosului.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Oameni destepti put

| deeuh a răspuns:

Adica tu te chinui sa faci ceva uneori iti vine sa renunti, dar intr-un final rezultatele sunt foarte favorabile. Ex:

Te chinui sa inveti, e obositor, dar cand ajungi cineva cu o pozitie sociala foarte buna iti dai seama pentru ce ai trudit.

2) Cheltuielile pentru o casa sunt mari, dar ce rezulta din asta e frumos!

| Johanna_9281 a răspuns:

Radacinile reprezinta truda pentru un lucru, iar succesul este reprezentat de fructe.

| Lacramioara_6794 a răspuns:

Adica sa inveti este greu dar dupa ce acumulezi multe cunostinte acestea te pot ajuta pe viitor.

| hellokitty95 explică:

Doream pareri cel care a raspuns anonimhappy

| Covali_Maxim_1995 a răspuns:

Adica nu e bine fara de rau! cel mai usor am si eu un eseu la aceasta tema poftim si o idee

| Hadîrcă_Silvia_1983 a răspuns:

Inseamna ca dragostea si lacrimile, binele si raul, lumina si intunericul se tin de mina tot timpul