| Em0k1dCraiova a întrebat:

Ce Inseamna Agramat?

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

AGRAMÁT, -Ă, agramați, -te, adj., s. m. și f. 1. Adj., s. m. și f. (Persoană) care face greșeli elementare de limbă; p. ext. ignorant, incult. 2. Adj. Care conține greșeli elementare de gramatică și de ortografie. – Din lat. agrammatos.
Sursa: DEX '98 | Adăugată de ana_zecheru | Greșeală de tipar | Permalink

AGRAMÁT ~tă (~ți, ~te) 1) și substantival (despre persoane) Care face greșeli elementare de gramatică. 2) (despre ceva scris) Care conține greșeli elementare de gramatică și de ortografie. /

11 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Agramat se spune despre o persoana ori un text care face/contine greseli de limba, gramatica ori ortografie. Numai bine!

| Codruta a răspuns:

Persoană care face greșeli elementare de limbă (de ortografie, gramatica )

| PhotoIsMyLife a răspuns:

Bună!
Poți găsi aici:
http://dexonline.ro/definitie/agramat

Baftă!

| AnutsaaAnnA a răspuns:

Ceva care face greseli elementare de limbălove struck

| DanielleDaniaD a răspuns:

Care face greșeli elementare de gramaticătongue
neînvățat, prost, simplu.happy

| LigiMe99 a răspuns:

Un om care face multe greseli gramaticale. Ex: "La multi ani la toti!" in loc de "La multi ani tuturor!" sau "Lu' fratele meu!" in loc de "Fratelui meu!" etc.

| DanDannn a răspuns:

Agramat inseamna un om care nu vorbeste corect limba romana. exemplu: Eu raspunde la aceasta intrebare. (raspunde-raspund) asa vorbeste un agramat.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Unul ca tine! Intr-o propozitie/fraza doar primul cuvant se scrie cu majuscula. Pauza se pune dupa semnul intrebarii, nu inainte iar a doua propozitie nu are niciun semn de "incheiere", punct, exclamare, intrebare.

| ViseColorate_6532 a răspuns:

Agramat - persoana care face greseli elementare de limba

| coco514 a răspuns:

Simplu agramat este persoana care are greseli mari in limbaj si de exprimare

| Dulcika_7055 a răspuns:

Poti sa cauti aici orice cuvant doresti!

http://dexonline.ro/

Întrebări similare