În copilărie, oracolul era un joc popular mai ales între colegii de clasă. Se făcea un caiet, de preferință mare, studențesc, și se scria câte o întrebare pe fiecare pagină. Prietenii sau colegii posesorului completau apoi răspunsurile, în aceeași ordine, astfel încât un număr era asociat cu numele scris la început.
Oracolele erau făcute mai ales la începerea sau terminarea unui ciclu școlar, scopul fiind fie ca viitorii colegi să se cunoască mai bine între fie, fie să-și lase amintiri pentru când nu se vor mai vedea zi de zi la ore.
O parte importantă a oracolelor erau amintirile, lăsate în final. Acolo creativitatea celor care completau era mare, se lipeau poze din reviste, se scriau poezii, întâmplări, se ardeau paginile.
Oracol este un caiet cu intrebari de genul " un cuvant de inceput cunoastere sau ceva de genu
Oracol este un caiet cu intrebari de genul " un cuvant de inceput ", este sau mai bine zis era folosit de elevi, pentru a pastra amintire de la fosti colegi
Poate ai auzit de Oracolul din Delphi, consultat pentru diferite probleme din cele mai vechi timpuri si pe al carui frontispiciu scrie ''Cunoaste-te pe tine insuti!'' Adlitteram inseamna profetie.
KuckieZ întreabă:
anonim_4396 întreabă:
MihaiAndronic întreabă: