Ca la scoala: psihologia este stiinta care studiaza psihicul uman, numele de psihic vine de la grecescul psyhe, care inseamna suflet. Psihologia este stiinta despre suflet (procese, insusiri,stari, conditii, mecanisme) Suflet pe care Socrate il considera alcatuit din particule sferice, sfera fiind o imagine a perfectiunii. Socrate e unul din cei mai mari filosofi greci, dar are o contributie importanta in psihologie, cele 4 temperamente,baza a fost pusa de el, caci el spunea ca diferentele intre temperamente sunt date de concentratiile diferite de "umori".O alta definitie:
Concret inveti despre :senzatii, perceptie, reprezentare, gandire,memorie,imaginatie, motivatie,, afectivitare,limbaj,atentie,vointa, personalitate, caracter, temperament, aptitudini, creativitate. Bafta multa!
Nu'i cine'stie'ce! Inveti mai mult despre gendire, memorie, formele memoriei...nu'i prea interesant! si nup, nu mi place.
Psihologia se ocupa cu comporamentul uman. inveti despre memorie, procese psihice, limbaj, afectivitate s.a.m.d.
Parcurgand cursul de Psihologie, puteti afla, intr-un mod accesibil si placut, cine sunteti si ce puteti face pentru a va influenta favorabil propriul destin.
Inca nu fac aceasta "materie".dar m-am interesat
Inveti despre tot ceea ce tine de individ si de ceea ce face el. de exemplu inveti despre atentie, vointa, personalitate, senzatii, perceptii, afectivitate...si multe alte chestii. mie personal imi place, e o materie destul de usoara. sper sa.ti placa si tie
Inveti despre individ si tot ceea ce tine de el si de actiunile lui. de exemplu inveti despre afectivitate, perceptii, vointa, senzatii, personalitate, imaginatie si multe altele. mie personal imi place materia asta fiindca sunt lucruri usoare.
AlexisLexisLexi întreabă:
yonutz112 întreabă:
Duduc întreabă: