Personal, pot spune ca ma regasesc in poezie. In cele de dragoste mai exact. E ca si cand asculti o melodie ce-ti linisteste sufletul si-l face sa vibreze de emotie. Cuvintele daca sunt asezate din suflet, iti transmit caldura, bucurie, emotie, inspiratie. Daca reusesti sa simti viata de dincolo de cuvinte, sa inspiri parfumul randurilor aranjate cu grija, atunci inseamna ca ai reusit sa vezi dincolo de poezie, de cuvinte, de litere aranjate pe hartie. Poezia inseamna toate acestea si mult mai mult.
Eu una apreciez mai mult proza intrucat sentimentele din cadrul acesteia sunt mai bine definite.Imi place sa traiesc povestea fiecarui personaj in parte, sa ii impartasesc sentimentele, indiferent daca citesc sau scriu despre acesta.De asemenea si descrierea locurilor,a personajelor si a micilor fiinte te face sa iti imaginezi lucruri ce le poti cuprinde doar cu mintea.
Cand citesc creatiile remarcabile pe care le parcurg pas cu pas,pot,prin profunzimea sentimentelor si a ideilor exprimate intr-un mod stralucit,sa simt ca dulcile clipe de lectura reprezinta o eternitate.
Si daca ar fi sa scriu, nu sa citesc, tot proza as alege.Am inceput sa scriu de la o varsta frageda si in timp, ideile ce le gandeam erau infinite.Scrisul este modul meu de a ma descarca si prietenul de nadejde pe care il caut de-o viata intreaga; reprezeninta pentru mine ceea ce aerul este pentru altii.Cand scriu,ma deconectez de lumea reala,patrunzand incetul cu incetul in propria mea lume care nu este perfecta,dar este a mea.
Si in ceea ce priveste poezia, nu o detest, insa nu are acea actiune de calmare si nu imi provoaca placerea care o simt atunci cand parcurg randurile unei proze.
(Din pacate nu se vad aliniatele)
Mie îmi plac poeziile vesele,ale lui Topîrceanu,de exempu,şi epigramele,care sunt tot o poezie în miniatură. Am reţinut o epigramă a lui Ionescu Quintus, foarte cu talc:
"Domnul, avan:
E vai de voi!
Dracu si-Adam:
Eva-i de noi!
Proza!
Prefer sa citesc o opera mai detaliata si realistica pe alocuri decat sa citesc niste povestioare *frumoase ce-i drept...dar care nu sunt atat de complexe ca proza *
In poezie nu se pot reda acele sentimente, si acel mesaj pe care vrea autorul sa il transmita...asa cum se intampla in proza!
Proza! urasc poeziile! pe deasupra de comentat o proza e mult mai usor de comentat.In plus mie imi plac romanele politiste daca s-au inventat si poezii de dimensiunile unui roman anuntati-ma
Proza. Eu scriu proza deci e normal sa-mi placa mai mult. Am incercat si cu poezia dar nu prea merge. Citind proza poti sa te pui in locul personajelor, sa calatoresti si sa traiesti aventuri pe care probabil in viata reala nu ai putea sa le traiesti.
Well, prefer proza în locul poeziei, nu doar fiindcă simt că e mai aproape de mine, ca om, ci şi fiindcă, după părerea mea, poţi să exprimi nişte lucruri puţin mai. diferite prin proză.
Kronstadt tu raportezi TPU-ul TPU-ului? Fa-ma sa inteleg ce zici acolo.
Raspunsul tau ne-a placut.
Te-am selectat in urma raspunsului dat pe TpU la intrebarea despre ce ai incepe sa scrii mai intai.
Ti-am rezervat un loc la Atelierul de Creative Writing din 8 Oct. 2011. Afla mai multe si inscrie-te pe site la idc.adlittera.com/atelier/ mentionand "TpU".
Confirma pana joi seara.
Succes!
Te-am selectat in urma raspunsului dat pe TpU la intrebarea despre ce ai incepe sa scrii mai intai.
Ti-am rezervat un loc la Atelierul de Creative Writing din 8 Oct. 2011. Afla mai multe si inscrie-te pe site la idc.adlittera.com/atelier/ mentionand "TpU".
Confirma pana joi seara.
Succes!
Mie personal imi plac poeziile lirice de dragoste, gen Lacul de Mihai Eminescu. In aceste poezii autorul isi exprima direct sentimentele si te conecteaza direct cu poezia si cu sentimentele autorului. PLus caiubirea este unul dintre cele mai puternice sentimente care pot fi transmise printr-o poezie lirica.
Confirma prezenta pana joi seara.
Succes!
Poezia.In special citesc poeziile de dragoste ale lui Eminescu.Imi atinge sufletul fiecare poezie de a lui, sau alti autori.Pot spune ca la unele poezii care l`am citit mi-au dat lacrimile.Imi da o senzatie de emotie pura.
Si da, mai mult imi place sa scriu[poezii bineinteles] deoarece ma eliberez si imi exprim sentimentele cel mai bine.
Un autor care imi mai place foarte mult este Adrian Paunescu Dumnezeu sa-l odihneasca. Unele poezii parca ma inspira.altele chiar imi dau putin cate putin curaj si`ncredere in mine
Am vazut oameni care traiesc din poezie.cum ar fi viata lor.este chiar minunat.
Și, și. Dar totuși proza ceva mai mult, pentru că n-are noduri, e un text foarte bine închegat, ideile curg lin, creionând discret din crâmpeie de suflet imagini, povești, fără să se agațe cu disperare de câte-un cuvânt, doar pentru rimă.
Le dai bine, poneiule!
http://img.chan4chan.com/img/2009-08-05/jesuscoolstorybro.gif
Daca ai un mesaj de transmis, si vrei sa il transmiti direct, rapid si cu efect, o poezie este alegerea perfecta, ea contine trairea initiala. Asa ca sunt de parere ca o poezie este probabil cel mai sincer sentiment asternut pe hartie exact asa cum e simtit, si asta face ca acea poezie sa fie foarte valoroasa.
Daca ai peste 14 ani, ti-am rezervat un loc la Atelierul de Creative Writing din 8 Oct. 2011. Afla mai multe si inscrie-te pe site la idc.adlittera.com/atelier/ mentionand "TpU".
Confirma pana joi seara.
Succes!
Iubesc poezia, ma incanta autorii cu parfum de nemurire. Imi place sa interpretez emotiile sufletelor sensibile. Pentru a scrie poezie e necesara o doza de tristete, poezia este rezultatul unui amalgam de trairi profunde...Ma incanta transferul emotional pe care poeziile il au asupra mea, citind simt fiecare vibratie, fiecare tonalitate, fiecare strigat si fiecare suflu al inimii.
Dar ador proza si libertatea pe care mi-o ofera. Libertatea imaginativa, libertatea sentimetala, libertatea sufleteasca. Nu ma simt incatusata si ma regasesc de fiecare data in cate un personaj. Daca nu, ma proiectez. Sorb insetata fiecare paragraf, molecula cu molecula, atom cu atom...De fiecare data gasesc cate o lume fermecata care-mi permite sa ma metamorfozez. Astazi sunt o fiinta, maine sunt alta...
Mie sincer imi place proza.Imi place fiindca au talc.Mai ales m-am apucat sa citesc "Amintiri din copilarie ".