Nu trebuie sa ai prejudecati si nici sa te iei dupa cei care cred ca Biblia nu merita a fi citita.In primul rand ca ea este una dintre cele mai vechi carti ale civilizatiei umane si are valoare literara dar, in buna masura si informativa pentru foarte vechi vremuri.In al doilea rand in Biblie sunt expuse, pentru intaia si cea mai cunoscuta oara reperele morale ale comportamentului omenesc.Stii,cele zece porunci, valabile si astazi si care stau la baza justitiei cunoscute noua. Iar de la Noul Testament a intrat, ca o continuare a celui vechi, atitudinea morala completata pentru binele celuilalt, fapt care va duce, mai tarziu la legiferarea drepturilor omului.Insa nu numai d.p.d.v.moral Biblia a pus bazele civilizatiei noastre de astazi, ea are si o indiscutabila valoare literara. Exista in cuprinsul ei un adevarat imn, poate cel mai frumos produs al mintii umane, inchinat dragostei:Cantarea Cantarilor, exista pildele inteleptului rege Solomon, exista psalmii regelui David, exceptionale imnuri inaltate Creatorului si Creatiei.Sunt nenumarate motivele pentru care orice om. indiferent de nivelul cultural, ar trebui sa citeasca Biblia. Un lucru insa trebuie sa stii:ea nu se citeste ca pe un roman.Se citeste in timp, cu rabdare si mai ales cu sufletul deschis. Sfatull meu:atunci cand nu te preseaza timpul, cand ai o clipa de ragaz si liniste citeste un fragment oarecare si reflecteaza asupra lui. N-ai nimic de pierdut daca o citesti insa enorm daca nu o faci.Toti oamenii mari ai lumii noastre au citit-o, si chiar, pe insula sa Robinson Crusoe, salvandu-si Biblia de pe nava esuata, si-a gasit in ea alinarea in singuratatea insulei sale.Sarbatori fericite!
Biblia merita citida, dupa ce o termini tu decizi daca te ghidezi in viata dupa spusele ei sau nu. personal am citit-o dar iti zic ca eu nu cred nimic din ce scrie acolo.
O.nu merita. Nu merita sa ne batem capul cu religia, decat cand simtim acest lucru
Nu prea am credinta in d-zeu, dar merita citita biblia pentru a-ti forma o opinie proprie si personala.
Gindeste-te ce ar fi daca nimeni nu ar crede in ceva, ce ar fi pe pamantul acesta? Haos general, toti am face doar ce ne taie capul nu am avea nici o valoare la care sa ne raportam.Cu totii, chiar si asa zisi atei s-au rugat in sinea lor(macar ca sa cistige la loto!)asa ca fara credinta nu putem supravietuii.
Da @oranya merita citita pentru ca chiar daca o rasfoiesti la prima vedere ai impresia ca nu pricepi nimic gaseti toate raspunsurile la toate intrebarile si daca ai o biblie la indemana nu-ti fie frica deschideo iar pentru cei care au sp mai inaintea mea ca biblia este cea mai veche carte din civilizatie asa este dar este si cea mai exacta si daca te hotaresti sa incepi sa citesti macar sa din curiozitae faao cu calm si rabdare
Biblia oferea raspunsuri oamenilor de acum ceva timp, inainte ca stiiunta sa se impuna. Inca de pe vremea iluministilor biserica a incercat sa musamalizeze stiinta, impunandu-si valorile ca fiind cele adevarate. Dar acum cand cunoastem aproape toate tainele naturii nu cred ca biblia mai are valabilitate. Atunci de exemplu daca se intampla... sa zicem un cutremur, oamenii spuneau ca acolo sus e un om care s-a suparat pe noi. Sincer nu cred in divinitate pentru ca exista atatea similitati intre religia crestina si multe alte religii ale antichitatii: 3 persoane divine, sacrificarea pentru oameni, inviarea de a 3a zi, creatorul lumii etc. Au existat in primele secole chiar persoane care au incercat sa demonsteze ca religia crestina este inspirata din alte religii. Si daca stai sa te gandesti religia chiar nea convins ca exista acolo sus in cer un omulet care ne urmareste in orice moment, care ne-a lasat cele 10 porunci si daca noi nu le respectam exista mai jos un loc plin de foc, chinuri si munci pentru noi unde sa mergem. Dar el ne iubeste, ne iubeste si are nevoie de banii nostri . Ultimele 2 fraze apartin lui George Carlin...
Eu cred ca merita citita dar foarte selectiv Este o carte forte atragatoare, in care este descrisa perfectiunea in cuvinte, si multi ii cad in plasa. Eu zic sa nu ne amagim cu sf-uri, care sunt peste puterea noastra de a le intelege(este ca si cum ti-ai dedica toata viata sa cistigi premiul cel mare la Loto)si sa nu punem piedici stiintei
Oranya? da ai citit-o vreodata? sau orice carte religioasa? fiindca principiile morale sunt cam asemanatoare, si sunt o buna temelie pe care sa-ti cladesti viata.nu cred ca traiesti de-a valma.fiindca si legile laice pe care le avem se bazeaza pe cele 10 porunci.deci daca vrei sa fii un pic mai destept, se merita. daca crezi sau nu... e alegerea ta.
Fiecare lucru de pe pamantul acesta are un manual de utilizare, niste instructiuni cum ar putea ca acel lucru sa functioneze la parametrii normali, la capacitati maxime. La fel si omul, omul are Biblia cu el care pot sa o numesc "cartea de instructiuni de utilizare a vietii pentru a trai la capacitati maxime si fericit". Multe carti de pe pamantu asta pot informa referitor la unele lucruri doar numai Biblia poate transforma. Biblia e scrisoarea de dragoste lasata de Dumnezeu, Creatorul nostru pentru noi, pentru cei care traim pe pamantul acesta, Biblia e Testamentul Domnului Dumnezeului nostru, Cartea care ne calauzeste spre adevarata mostenire, adica viata vesnica. E o carte calauza mai bine zis care implinid tot ce scrie in ea, vei ajunge la o comoara care e de ordin vesnic. Eu zic ca nu doar ca se merita citita, ci trebuie citita si traita, pentru ca ce e o viata de om de 70-80 de ani (pentru cei mai tari) nu se compara cu o vesnicie. Ce e o vesnicie in comparatie cu o viata de om? un fir de praf...
Biblia, bineinteles,(cea mai veche carte moderna), un izvor nesecat de intelepciune, o oaza in aceasta lume 'desertica', prezinta valori neschimbate, valabile in orica era am trai, din punct de vedere spiritual Il descopera pe D-zeu, Isus, ingeri, Satan, demoni; iar din punct de vedere moral este codul de legi a drepturilor si libertatilor oamenilor, totodata o emotionanta drama a omenirii, dar si un imens reflector de lumina aruncat asupra intinderilor fara margini, CITITI aceasta carte!
barbie251 întreabă:
WatswovskyvonAle întreabă: