E o idee foarte interesantă. Ce nu-mi place însă e faptul că ai promovat homosexualii! Dacă ai putea să scoţi cumva acea parte pe bune că aş printre primii care ar cumpăra-o!
Scuză-mi deducția proastă, dar ce vrei să transmiți cu această poveste? Ce fel de mesaj?
Vreau sa prezint un subiect modern pe care multi incearca sa il evite, transsexualitatea. Este din ce in ce mai prezent si cred ca merita luat in considerare. Doresc sa transmit drama emotionala si psihologica prin care trece o astfel de persoana, ca nu este un "bolnav" sau "lepra societatiii" si mesajul exact acesta este. Povestea are elemente inspirate din realitate, exista foarte multe persoane care dupa ce isi schimba sexul sfarsesc prin a se sinucide. Tot ce doresc eu sa arat este problema/suferinta lor.
Singurul lucru peste care trebuie sa treci in proectul tau, este reactia pe care o starnesti. Multi vor intelege ca si in alte cazuri, in cele mai multe gresit, ca personajul principal se identifica cu autorul operei. In fond si la urma urmei, in povestea ta nu e nimic fabulous, iesit din limita comunitatii. Uita-te pe site-uri cu anunturi si vei gasi astfel de personae. Totul e sa iti duci idea pana la capat. Succes.
In ce sens personajul principal se identifica cu autorul? Adica, autorul nu trebuie sa se identifice cu fiecare personal principal al unei opere pe care o scrie. Da, asa e, nu e nimic fabulos, este un subiect prezent pe care majoritatea nu il accepta, de asta am decis sa il abordez. Eu am crescut stiind de el, matusa mea este psihiatru in Olanda si are multe cazuri de genul, de asta am anumite informatii despre subiect.
Ma refeream la faptul ca multi cititori au senzatia ca omul scrie situatia lui sub alte nume si asa mai departe, dar nu e chiar asa. Am vrut doar sa subliniez ca e posibil sa te confrunti cu tot felul de pareri rautacioase, tinand cont de subiectul abordat, tocmai pentru ca e ceva nou, ceva neobisnuit etc.
Ah, da Inteleg ce zici Bine, la urma urmei pot inversa personajul, poate sa fie mai intai Miranda si apoi sa devina Hector, e la fel de posibil si astfel evit anumite "critici"
Da, oricum e bine, dar nu trebuie sa te intereseze criticile. In fond, daca ai scrie ceva banal, nu ai fi criticat pentru ca nu ai atrage atentia in nici un fel. :-) Succes.
Sincer sa fiu cred ca ideeea ta poate ajunge atat un roman cat si un film, din care multi ar avea multe de invatat. Incearca sa extinzi povestea si sa scrii. Mult, mult success.
Am ramas chiar impresionata, desi prefer cartile SF(ehh vampiri, demoni etc...) mi-ar face placere sa citesc o asa carte(in limita in care poate sa iti faca placere sa citesti despre viata grea a unei persoane). Intr-un fel vrei si sa surprinzi ca fiecare are dreptul la o viata asa cum vrea/la fericire, sau doar mi se pare? Oricum este o idee mareata, sper sa te tii de "proiect".
De ce sa nu incerci? Si mie imi place sa scriu si m-am apucat chiar vara trecuta de scris un roman dar inca nu l-am terminat. Daca ai idei eu zic sa continui.
E super, ii place tare ideea.Stii,ar trebui sa faci si un scurt metraj asupra lui, sau sa cauti actori si intru-un fel sa faci un mini-film... Pina cind termini de scris romanul.Cred ca ar fi un adevarat succes! Multa bafta!
P.S. Cred ca ar trebui sa-i schimbi doar titlul, suna mai bine "Intre doua vieti" sau simplu "Doua vieti".Dar la urma urmei e alegerea ta! Succes!
Destul de buna?! E geniala! Daca ai scrie romanul asta si l-ai publica si la americani, mai mult ca sigur ar ajunge bestseller! Iti urez succes si abia astept sa citesc ce-ti iese! Cu siguranta va fi uimitor!