| impossible a întrebat:

Ce parere aveti despre liceele de arta? este cineva la unu? daca da cu ce medie? in rest dati-mi si mie pareri despre cum este acolo si despre ceea ce poti face in continuare dupa terminarea unui astfel de liceu.

7 răspunsuri:
| marpey16 a răspuns:

Acum sunt in clasa a VIII. Sunt la liceul de arta din Bucuresti Nicolae Tonitza, dar am studiat 3 ani la liceul de arta din Baia Mare. Liceele de arta iti ofera multe posibilitati, plus ca ai si unele avantaje: faci mai putine ore de mare in cazul in care nu vrei sa mergi la arhitectura si plus ca este un liceu respectat. La liceul in cazul desenului poti alege: design de interior, exterior, vestimentar, fotografie, arhitectura de interior si de exterior, textile, grafica, gravura, sculputa sau modelaj. Mai sunt cateva, am auzit ca sunt 11 profile intre care poti alege in clasa a IX-a. Si la muzica. cred ca poti fi profesor sau alte chestii. La unele licee din tara exista si sectiunea teatru in care poti alege intre regie, cinematografie si actoria propiu-zisa. Eu am dat examen in a 5-ea si am luat 10 la toate. Asta este cel mai important. Apoi media de admitere nu trebuie sa fie mai mica de 9. Chiar de 9. 5 as putea spune, pentru ca de exemplu la N. Tonitza este destul de greu sa intrii si nu este importanta doar notele de la specialitate. Se poate sa fie bataie pe sutimi si tu sa ai 9. 80 si ala din fata ta 9. 81 si atunci tu ramai pe dinafara... In fine, succes la intratul la liceul daca asta iti vei dori. Aaaa. si ce poti face dupa. Poti continua cu una dintre cele pe care ti le-am spus mai sus. Daca alegi pictura sau arhitectura. nu ramai fara slujba. Lumea este mare amatoare de arta, si plus ca daca intri in cercurile culte, de pictori si de artisti, atunci capeti experienta si cunostinte pe care cei din alte domenii obisnuite nu au ocazia sa le capete.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Din pacate nu se face niciun pic de scoala acolo.
Prostia cu arhitectura dupa liceul de arta e o mare gogorita.Arhitectura presupune multa matematica si multa fizica, nu numai mazgaleli.
Fa un liceu normal, oricum scolala in Romania e un zero barat in ziua de azi, dar la liceul de arta nici macar zero barat nu e...

| stefaniacioca666 a răspuns (pentru anonim_4396):

Liceele de arta iti ofera altfel de sanse.Iesi cu o diploma de specializare dintr-un astfel de liceu.Liceele obisnuite nu-ti ofera asa ceva.Supa terminarea unui liceu vocational poti sa te angajezi fara nici o problema.In schimb, dupa ce termini un liceu obisnuit, trebuie sa faci o facultate ca sa te poti angaja.

| RA94 a răspuns:

Daca vrei la desen ai 2 optiuni: pictura (sculptura compozitie) arhitectura(arhitectura si design) daca vrei muzica (instrument sau teorie) si mai e teatru (nu prea stiu sunt multe si acolo)

| elaela18 a răspuns:

Eu de ex sunt la un liceu de arta la profil muzical
chitara big grin
si la un astfel de liceu se intra mai mult pe baza de vocatie... din cate stiu
muzica ori desen
iar dupa ce termini poti da la ce facultate vrei
eu asa am inteles de la mai multi
iar daca mergi pe muzica poti da la conservator
eu is abia intra-8a dar la mine la liceu este dintra1 - 12
deci la cele de arta se merge pe vicatie mai mult decat pe nota de admitere...bine nu poti intra chiar cu 4, 5, de la 7 in sus :d

| HopeAndDream a răspuns:

Nicolae Tonitza este unul din cele mai bune licee. Profesoara mea a facut liceul si acum deseneaza foarte tare. media depinde de locuri.

| iulianaivancencu a răspuns:

Daca vrei sa te ajut in domeniul artei trimite-mi un raspuns.