Oribil. Se imbuiba ca niste nemancatii, beau pana ajung la spital si uite ca a fost Craciunul si anul asta. Parca decembrie e singura luna din an cand faci curat in casa si cand mananci sarmale si cozonac. Mancarea "specifica" Craciunului se poate gati in orice moment al anului iar bautura e pe toate drumurile. Toti zic "sa mancam sarmale sa simtim ca e Craciunul". Ce te opreste sa faci sarmale si vara? Craciunul ar trebui sa fie mai linistit, cu plimbari, cu vizite la familie dar fara imbuibarea pana la refuz, cu excursii la munte sau prin oras la o comedie...Relaxare in familie, amuzament, plimbari seara pe strazi cu luminite etc
Nu cred in Craciun.E doar o sarbatoare falsa, care nu se sarbatoreste pentru adevarata ei valoare teista (nasterea lui Hristos) ci se serbeaza ca sa vina Mos Craciun cu cadouri pe care de cele mai multe ori parintii si-le permit cu greu.Romani se inghesuie sa tina post cu chestii de la supermarket care sunt pline de prafuri,dar de,sunt "de post",dar in gandul lor injura si blesteama,sau o fac cu voce tare si spun "Vai doamne,iarta-ma ca e sarbatoare".Si sa nu mai spun de pensionarii care desi au pensii pe care nu le folosesc,se inghesuie de Craciun la biserica sa ia chestii moca.Dar vorbind de romanii "normali", ei se pun la o masa plina ochi de mancare si de bauturi cat mai scumpe, mai multe si ma vechi.Si mai ales ca atunci se iese din post, da-i tata.Si cu cadourile nu mai spun.Copii vor care-mai-de-care gadget, desi nu stiu sa-l foloseasca, il vor doar de "fenta" si sa se laude.Craciunul nu inseamna nimic pentru mine.Decat caldura si lumina "din suflet" sa apara pe factura.Tot aud oameni care-mi ureaza "Sa ai parte de caldura sarbatorilor" sau "Sa ai parte de lumina sarbatorilor". Atata timp cat platiti voi factura la istea, am parte de cata vreti voi.
P.S:Anul asta o sa inventez ceva revolutionar:Masa cu straturi.Adica inca o fatada, pentru mai multa mancare pentru porcii de rRomanii! YEE!
anonim_4396 întreabă: