rroxi44
| rroxi44 a întrebat:

Ce parere aveti despre textul de mai jos?
Eu l-am ascultat de cateva ori si m-am gandit ca ar fi bine sa vi-l impartasesc. De interpretarea lui Marcel Iures ce ziceti?

Răspuns Câştigător
mariana
| mariana a răspuns:

De unde provine textul prezentat de Marcel Iures, ti s-a raspuns si de asemenea s-au dat si raspunsuri asupra profunzimii sentimentului de dragoste si a modului in care acest sentiment ne influienteaza, ori ne defineste.
Eu ma voi referi la importanta acestui sentiment in viata ficaruia dintre noi. Omul venit pe lume, este primit cu mare dragoste de catre parinti, care abia asteapta evenimentul nasterii si al cunoasterii micutei fapturi care a intrat in viata lor.Deci, primul sentiment materializat este dragostea parinteasca, care este cuibul cald, placut si denumit acasa, in care creste, se dezvolta si infloreste micul om devenit apoi mare.
Fara aceasta dragoste, copilul nu poate fi intreg sufleteste, acest lucru se poate vedea, la toti acei copii parasiti de niste parinti cu probleme sau inconstienti si care cresc in unitatile de ocrotire. Degeaba primesc hrana si cam tot ce le trebuie, pentru ca nu primesc dragostea neprecupatita parinteasca, ei au un handicap psihic, de care se vor lovi atunci cand devin adulti si vor incepe si ei viata, in mod independent.
Al doilea sentiment de iubire apare atunci cand tanarul (a) isi intalneste perechea si revarsa unul asupra altuia acel sentiment profund, care te poate face sa crezi ca ai devenit unul (a) cu persoana iubita si care te inalta, te face mai bun, mai frumos, mai sensibil, mai omenos, avand sentimentul ca poti merge sa-ti infrunti destinul, pentru ca nu mai esti singur(a).
Un al treilea sentiment este atunci cand tanarul(a) aduc pe lume o noua viata si atunci pot sa inteleaga sentimentul dragostei parintesti, pe care de multe ori nu au stiut cum sa-l pretuiasca atunci cand erau copii.
Sentimentul de iubire al bunicilor pentru nepoti, care ii transforma pe acestia, ii intinereste si le da sentimentul continuitatii.
Sentimente de dragoste pentru rude, pentru prieteni, pentru profesorii care ne-au indrumat si ne-au sprijinit in lungul drum al maturizarii si desigur nu in ultimul rand sentimentul de dragoste pentru tara, pentru locul unde am deschis ochii, unde ne-am format ca oameni.
Fara credinta nu cred ca am putea supravietui, ea ne face sa fim atenti la ce se intampla in jurul nostru, ea ne da imboldul pentru a ne increde in fortele noastre si a le valorifica, sperand ca Cel de Sus ne va ajuta, ne va povatui si ne va ierta atunci cand am ratacit drumul drept al vietii. Eu cred ca fiecare dintre noi are mesajul divin cu care a venit pe pamant si tot ce facem bun, este calauzit de Divinitate.
Chiar si cei care se declara atei, au o credinta proprie ca nu sunt singuri ci, acolo sus exista o forta suprema care le indruma pe toate.
Speranta, este un motiv pentru a lupta, pentru a crede ca vei reusi, pentru a avea un motiv ca fiecare zi sa fie dorita si sa crezi ca totul se va rezolva cu bine. Fara speranta, am fi pierduti, pentru ca doar asa sufletul nostru poate sa ramana in limita pozitiva, iar creierul nostru sa ramana intreg, cu o functionare normala.
Cele 3 sentimente se intersecteaza si se sustin unul pe altul, insa dintre toate iubirea ne incarca de forte nebanuite, pe care altfel nici nu le-am fi cunoscut.
Chiar daca suntem intr-o societate de consum si se crede ca doar banii te fac fericit, pentru ca iti permit sa-ti cumperi orice, cred ca este o falsa iubire, este de fapt un eres, pentru ca poti sa ai bagatii fara numar, daca nu ai cu cine sa fii, atunci cand sufletul tau se simte singur, aceste acumulari materiale nu te pot ajuta, te vei simti la fel de neajutorat ca si cel mai sarac om, pentru ca vei fi cuprins de tristete si de singuratate. Prietenii adunati de bogatie, sunt primii care te parasesc atunci cand efectiv esti in nevoie sau cand bogatia dispare. Acei prieteni sunt doar de conjunctura si nu pentru ca ar avea sentimente pentru tine ca persoana.
Marcel Iures este un actor care este in stare sa se traspuna in mesajul pe care-l transmite textul sau poezia pe care o prezinta, asa ca prezentarea este de exceptie.
Eu am ascultat cu placere inregistrarea si cred ca, din cand in cand, trebuie sa mai ascultam si astfel de mesaje, pentru a ne face sufletele sa vibreze si sa ne aduca aminte ce este mai important in viata.
Multumesc rroxu43 pentru clipele de introspectie pe care ni le-ai prilejuit, sper ca si ceilalti care vor avea bucuria sa asculte mesajul transmis de tine, vor impartasi aceleasi sentimente.
Un gand bun tuturor si calde sentimente de prietenie.

17 răspunsuri:
mira
| mira a răspuns:

Fondul muzical" Adagio" de Albinoni, bine ales, rascolitor, in acord cu textul. Mira

rroxi44
| rroxi44 explică:

Imi cer scuze, se pare ca nu s-a copiat adresa... v-o dau mai jos
http://www.trilulilu.ro/CHRICHRI/04868d5946d765

rroxi44
| rroxi44 explică:

Bineinteles ca stiu ca este din Biblie, de altfel pe alte inregistrari pe care le-am ascultat si scria ca este Corinteni, cap. 13... Dar am preferat sa vad care sunt reactiile voastre referitor la cuvinte fara preconceptii religioase sau influente... de alt fel. De altfel nu asta era intrebarea - stiu de unde este -vroiam sa stiu ce parere aveti despre text, despre adevarul sau neadevarul lui si despre interpretarea lui Marcel Iures, care, dupa mine, ii da o caldura aparte. Multumesc celor care au inteles intrebarea mea si mi-au raspuns... Mira iti multumesc, nu stiam ce fond muzical avea. Mi-a placut foarte mult...

| psiholoaga a răspuns:

Din biblie, 1 corinteni, cap 13. Sunt cuvintele apostolului Pavel. E o cuvantare frumoasa, iti recomand sa cauti si 'despre iubire', kahlil gibran. E un filosof indian foarte intelept, are o cuvantare asemanatoare.

| psiholoaga a răspuns:

Tukhey, nu cred ca i-am dat sansa sa raspundalaughing Si oricum, nu cred ca are vreo relevanta de unde sunt cuvintele. Din contra, nestiind de unde e textul, te poti exprima cat mai sincer asupra lui, fara sa lasi prejudecatile de un fel sau altul sa iti intunece judecata.

gbrltdr
| gbrltdr a răspuns:

Cred ca Marcel Iures este magnific in tot ceea ce face legat de teatru...am vazut multe filme si piese de teatru cu el...este de neegalat...are o forta interioara extraordinara!
In ceea ce priveste textul recitat de el... textul biblic. a reusit, ca intotdeauna, sa-i dea unicitate...completat de muzica foarte potrivita... un rezultat miscator...
Am tot vorbit pe acest site despre dragoste, iubire...
Cum Dumnezeu este IUBIRE...noi,oamenii,nu putem decat sa luam exemplul Tatalui nostru si sa traim in iubire... FARA IUBIRE NIMIC NU E!

mumoasa
| mumoasa a răspuns:

Imi place foarte mult.happy Are mare dreptate.love struck Iubirea este un sentiment foarte placutlove struck Ms mult sa mi-ai dat acest site.happy

mumoasa
| mumoasa a răspuns:

Pardon in loc de ca* am scris sa.scz.happy

auran
| auran a răspuns:

Frumos, dar nu cred ca mai exista cineva care sa considera ca iubirea este cel mai de pret lucru (pentru ca, majoritatea, pizmuiesc, oamenii devin necinstiti-vezi parlamentarii, bunatatea este pe cale de disparitie, s. a.)

| tukhey23 a răspuns:

Rroxi43:stii mai exact de unde sa ''inspirat'' Marcel Iures?

| tukhey23 a răspuns:

Psiholoaga:bv, autorul intrebari nu citeste biblia, si nu avea de unde sa afle happy

| tukhey23 a răspuns:

Psiholoaga, cu tot respectul. dar eu imi amintesc ca poporul roman e cel mai vechi popor crestin? Eu asa imi amintesc... dar sincer uni nu stiu cine a fost ''sf. ap. pavel'' si ce a facut el pentru. noi. Dar ce sa ii faci... daca reproduci ce spune hitler de ex., esti vedeta happy. Romania=the land of choicehee hee

| tradaro a răspuns:

Textul pe care l-ai ascultat in interpretarea actorului Marcel Iures nu este al lui si nici al altui autor ci este din Biblie. In cartea 1 Corinteni capitolul 13 care este intitulat: "big grinragostea" vei gasi textul recitat de catre Marcel Iures si care se incheie cu versetul 13 asa: "Acum dar raman aceste trei: credinta, nadejdea si dragostea; dar cea mai mare dintre ele este dragostea". Ma bucur ca stiai ce ai ascultat.

| GreenSky a răspuns:

Fragment din biblie

| petitdreamer a răspuns:

E parerea persoanei care vorbeste...fiecare are parerea lui... e adevarat ceea ce zice despre iubire, dar exagereaaza

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Rroxi43

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Buna Roxi,
Am ascultat cuvintele din link-ul trimis de tine. Interpretarea lui Marcel Iures este foarte frumoasa... nu sunt suficiente cuvintele...
Iti multumesc pentru ca mi-ai dat ocazia sa aflu ca mai exista si altceva in afara de cotidian...happy
Ca un fel de concluzie, pot spune ca daca faci ceva si nu faci din iubire nu merita facut acel lucru; daca spui ceva si nu este din iubire, mai bine nu spui...
Iar Credinta, daca nu este izvorata din Iubire nu mai este credinta...
Asta am inteles...happy