| Deny_8368 a întrebat:

Ce parerea aveti despre tabloul lui Claude Monet numit–"Impresie-Rasarit de soare"? Ce va tranzmite? Cum il puteti descrie?

Răspuns Câştigător
mira
| mira a răspuns:

Poate fi considerat actul de nastere al impresionismului.Se inscrie printre primele dovezi ca pictorii parasesc atelierul sau gradina palatului si se indreapta spre natura gasind acolo o inepuizabila sursa de inspiratie. Apa cu irirzarile ei in lumina rasaritului, contururile estompate lasa loc sugestiei si nostalgiei departarilor. Un astfel de peisaj care surprinde clipa era o noutate in a doua jumatate a sec. 19. Tabloul continua sa-l incante, sa-l predispuna la o visare incarcata de nostalgii si pe omul modern.

3 răspunsuri:
| Rose Essential a răspuns:

Http://mindsoulthought.files.wordpress.com/2009/05/soleil-levant.jpg

L-am văzut.Este un tablou drăguţ. Mă impresionează faptul că este făcut cu atâta talent şi bună-voinţă. Claude Monet are în orice caz tablouri frumoase în general. Îmi transmite o stare de visare, mă pune pe gânduri şi mă gândesc la bărcile de pe Dunăre, într-o seară cu apus de soare.Este un tablou reuşit. (Rose Essential - Impresie. Dont copy)

emanuellex
| emanuellex a răspuns:

Este un rasarit in alte culori decat cele cu care suntem obisnuiti. O lumina la care nu ne asteptam in viata reala. Imi da o senzatie de bine, de frumos, de liniste, de cald, de bland, de zambet, de inceput, de speranta... Ceea ce, cred eu, e foarte important : un tablou si, in general, o bucatica din orice arta trebuie sa-ti transmita ceva, sa reuseasca sa-ti schimbe cel putin expresia fetei dupa ce iei contact cu ea. Linistea si armonia sunt coplesitoare.

| byanka14 a răspuns:

Monet ajunge la concluzia ca ar fi mai interesant sa observe variațiile acelorași motive la diferite ore ale zilei, sub aspectele schimbătoare ale cerului și ale luminii.Isi arata imaginatia de a imbina mai multe imagini in una singura. Asta vad eu

Întrebări similare