Un peisaj, un portret, natura statica, sau un desen "discret" care sa transmita un mesaj bine determinat.Inspira-te de unde poti, si pune-ti ideile "intr-un cufar", asa fac eu.
O pisica imbracata in costum de baie, cu ochelari la ochi, care sta pe un pat la plaja, intre 2 palmieri.
2 pisici(una fata care sa fie imbracata cu rochie lunga)si una baiat(sa aiba smoching), care sa danseze intr-o camera de bal.
O pisica, care tine o minge pe nas si invarte cu coada un cerc.
Talentul la desen este una, să desenezi bine este alta.
Au mai pus unii copii întrebări despre desen și pictură
1)Se desenează cu : creion, cărbune, pastel, sangvin, crete, ceracolor, tuș, baiț, cu pensula cu culori, cu penița și tușuri sau cerneluri, creioane colorate, etc. Și cu carioca sau cu pixul, sau cu stilou și cerneală se poate desena. Numai copii mici și proști colorează cu carioci. Ca să fii bună la desen cum minți tu ar fi trebuit să fi învățat anatomie și anatomie artistică. Perspectivă, legi de compoziție plastică etc. Idei de desenat, sunt mii, dar depinde ce vrea și clientul, că altfel nu își dă bani pe desenele tale.// Natura statică anterior numită natură moartă. Se aranjează obiectele și apoi se desenează cu foia pe orizontală sau pe verticală.Se pune în pagină, se face inițial o schiță f. subțire și apoi se continue desenul. Umbrele se fac la urmă. La un asemenea desen, se folosesc diferite creioane, de tării diferite. Se începe desenul cu 2H, H, HB, B1, B2,...B6. Umbrele se fac cum crezi tu, că este mai bine. În general prin hașuri și apoi vii cu o cârpa. Pictorii desenează mai mult ci cărbune, nu cu creionul. Dar pot desena și cu creionul. // Desenează după natură, nu după poze. Învață și ceva anatomie și apoi anatomie artistică umană și animalieră, ex : Tratat de sculptură Constantin Baraschi vol 1 (a apărut în 2 volume, ), Anatomie artistică Gh. Ghițescu în 3 volume, ceva cărți de perspectivă.( Dacă vrei îți dau eu 2 cărți despre așa ceva, în engleză, în format pdf, pe un dvd,) și alte cărți care te învață să desenezi. Poți face copii după desene și tablouri făcute de pictori buni.( Rafael Sanzio, Michelangelo Buonarroti, Leonardo da Vinci, Sandro Botticelli - ( Alessandro di Mariano Filipepi), Fra "Filippo Lippi, Masaccio, Andrea Mantegna, Piero della Francesca, Tiziano Vecelli sau Tiziano Vecellio (c. 1488 / 1490 [ 1 ] - 27 august 1576 [ 2 ], mai bine cunoscut sub numele de Titian, Giorgio Barbarelli Zorzo da Castelfranco, sau Zorzi da Castelfranco, cunoscut mai ales ca Giorgione, Fra Angelico, Veronese, Diego Velázquez (Diego Rodriguez de Silva y Velázquez ), Hans Holbein, Albrecht Dürer, Peter Paul Rubens, Rembrandt van Rijn, etc.). Pictoriță sau graficiană adevărată înseamnă multă muncă. Există și pictori care pictează pe ziduri frescă adevărată. De colorat se poate colora în: ceracolor, creioane colorate,tușuri colorate, cerneluri, acuarelă, pastel, guașă, tempera, ulei, vopsele acrilice, etc
2)Natura statică anterior numită natură moartă. Se aranjează obiectele și apoi se desenează cu foia pe orizontală sau pe verticală.Se pune în pagină, se face inițial o schiță f. subțire și apoi se continue desenul. Umbrele se fac la urmă. La un asemenea desen, se folosesc diferite creioane, de tării diferite. Se începe desenul cu 2H, H, HB, B1, B2,...B6. Umbrele se fac cum crezi tu, că este mai bine. În general prin hașuri și apoi vii cu o cârpa. Pictorii desenează mai mult ci cărbune, nu cu creionul. Dar pot desena și cu creionul. Ar trebui să îți arăt practic, că teoretic, este prea mult de scris
3)Desenează după natură, nu după poze. Învață și ceva anatomie și apoi anatomie artistică umană și animalieră, ex : Tratat de sculptură Constantin Baraschi vol 1 (a apărut în 2 volume, ), Anatomie artistică Gh. Ghițescu în 3 volume, ceva cărți de perspectivă.( Dacă vrei îți dau eu 2 cărți despre așa ceva, în engleză, în format pdf, pe un dvd,) și alte cărți care te învață să desenezi. Poți face copii după desene și tablouri făcute de pictori buni.( Rafael Sanzio, Michelangelo Buonarroti, Leonardo da Vinci, Sandro Botticelli - ( Alessandro di Mariano Filipepi), Fra "Filippo Lippi, Masaccio, Andrea Mantegna, Piero della Francesca, Tiziano Vecelli sau Tiziano Vecellio (c. 1488 / 1490 [ 1 ] - 27 august 1576 [ 2 ], mai bine cunoscut sub numele de Titian, Giorgio Barbarelli Zorzo da Castelfranco, sau Zorzi da Castelfranco, cunoscut mai ales ca Giorgione, Fra Angelico, Veronese, Diego Velázquez (Diego Rodriguez de Silva y Velázquez ), Hans Holbein, Albrecht Dürer, Peter Paul Rubens, Rembrandt van Rijn, etc.). Pictoriță adevărată înseamnă multă muncă. Succes.
Ce am scris acelor copii este valabil și pentru tine!
Ca să desenezi bine trebuie să cunoști anatomie artistica umană și animalieră,( eu am 2 cărți în format electronic despre așa ceva!) + perspectivă șamd
Fă-ți un autoportret!
Te uiți în oglindă și te desenezi pe tine!
Asta înseamnă un autoportret!
Incearca sa redai plictiseala, fericirea sau orice sentiment vrei u ca un personaj Bafta!
Uita-te in reviste si deseneaza ce iti place,eu am desenat din revista Pisica un pisoi cu o caciulita rosie si fularel,acum lucrez la un caine dalmatian.
deseneaza un copac pe o plaja,pietrele de la malul apei,o frunza pe apa,scris in nisip,o scoica pe nisip langa apa,o fata pe plaja la apus, o inima rupta in doua iar o bucata este pe nisip iar cealata este dusa de apa, un castel de nisip etc
si mie mi se intampla sa vreau sa desenez dar sa nu am ce...
Tot e vara, deseneaza un tablou cu natura, toata inverzita, plina de animale, de viata, de ex. un parc, copii care se distreaza. Deseneaza despre ce simti.
Draga @Mihaidavidoglu1954. primul rand : eu de abia incep si eu sa desenez oameni, sunt la inceput. multi care mi-au vazut desenele mi-au zis ca desenez foarte bine pentru varsta mea, care e de 12 jum aproape 13. al doilea rand : marii pictori (nu ca m-as compara cu ei ca as fi... proasta) dar ei au pictat fara sa invetze anatomie sau alte studii. ei si-au dezvoltat talentul desenand si asa s-au perfectionat. iti spun ca daca ai talent la desen nu e musai sa faci si studii ca sa desenezi f bine ca te poti perfectiona desenand tot mai mult. al treilea rand : nu desenez cu carioci... doar nu's la gradinita! ultimul rand (demonstratia) : uita-te pe site-ul asta :http://despreminesidiverse.blogspot.com/2011/07/arta-mea.html daca nu crezi ca desenez si eu. nu's profesionista. desenez ca-mi place. plus ca desenez cel mai bine din clasa mea si sa stii ca sunt de la un liceu de arte si am colegi la desen, chiar o prietena care imi apreciaza desenele. si ultimul rand : asa mi-am facut si eu autoportret cum ai spus tu, in oglinda si mi-a reusit. :) chestia asta am incercat-o la zece ani daca nu-ti vine sa crezi si am reusit. desenasem in pix deci nu trebuia sa gresesc ca mi se strica desenul. deci, fara corecturi, fara nici o gerseala reusisem sa-mi fac portretul la 10 ani. merci de gest dar nu vreau sa devin profesionista. daca tu ai studiat la o scoala de arte desenul foarte bine, dar asta nu inseamna ca trebuie sa te dai mare.
gabica100 întreabă: