Poate te va soca un pic sfatul meu, dar am sa incerc sa iti demonstrez de ce e mai bine asa.
Poate ca ar fi mai bine sa lasi pianul deoparte pentru un timp. Nu se sfirseste lumea daca un mare talent se iroseste pentru o vreme.
Nu stiu cum ai fost de la inceput insa adesea, cind avem o mare pasiune (eu cred ca nu poti fi bun intr-un domeniu daca nu pui inima acolo, daca nu o faci cu pasiune), putem observa ca dupa ceva timp se stinge. Nu incerca sa reaprinzi focul pasiunii. Nu vei face altceva decit sa il stingi si mai mult. E ca un foc. Arde ce arde, si apoi se stinge. Daca il lasi sa se stinga, mai tirziu vei observa ca vei gasi noi motive de a aprinde din nou pasiunea: fie vei auzi o piesa noua pe care vei dori sa o cinti, fie vei avea o stare de spirit ce te va indemna sa cinti o melodie, fie pur si simplu iti va veni din nou "cheful" de a cinta. Eu cred ca in 5 ani tu ai experimentat ceea ce ar fi un "foc de paie", adica un foc ce arde intens, dar care din nefericire, tocmai pentru ca arde intens se termina repede, Eu cred ca ai pus mult sentiment in acest lucru (si de aceea ai ajuns atit de buna), poate mult prea mult. Daca ai fi reusit sa fii mai temperata de la inceput, acum era mai bine. Dar, se poate rezolva aceasta problema dupa cum am zis, sa renunti pentru un timp la cintat la pian.
Si eu m-am confruntat cu acelasi lucru cu privire la desen. Talentat, dar nu am mai gasit resurse pentru inspiratie. Focul se stinsese, pentru ca, desi am talent, eu lucrez f incet, un desen imi ia 3-4 saptamini, si credeam ca e f mult, si astfel s-a stins pasiunea din mine. Si l-am lasat deoparte. Desi am pierdut poate ocazia de a face unele lucrari frumoase. Au trecut mai bine de trei ani. Insa acum am de gind sa o iau de la capat. Deja am unele idei pentru citeva lucrari pe care sper sa le duc la indeplinire. Oricit timp mi-ar lua.
Si, daca vrei sa iti "clatesti" ochii vazind ceva ce (altii o zic, nu eu) este frumos, poate tragi o vizita pe http://picasaweb.google.com/cristim2/DesenePersonale#. Sunt doar trei desene, insa voi posta mult mai multe pe parcurs.
Asculta asta te va face sa o canti si tu http://www.youtube.com/watch?v=zQME-ChSwNM
Si eu la fel dar eu de 1 an am inceput sa invat si alt in strument mai exact vioara si mi sa oferit o sansa sa cant la un concer am acceptat si de atunci cant si la pian si fac si cursuri de vioara deci mai inscriete la un instrument si cand iti zice cineva ca poti ave concer sa o intrebi si de pian daca zice da e bine daca nu o rogi frumos
Nu te autoaprecia!
Nu ti se intampla doar tie sau numai in cazul artei. Esti talentat, este un lucru bun, dar asta nu inseamna ca e obligatoriu sa faci o cariera din asta. Sansele sa ajungi departe scad pe zi ce trece, domeniul stiintei este cel care evolueaza si le acopera pe celelalte. Crezi ca Madonna mai avea aceeasi valoare daca si-ar fi inceput cariera acum 5-6 ani?
Talentul este talent, nimeni nu ti-l poate lua. Daca vrei sa-l faci public, ai nevoie de noroc si trebuie sa fii persoana potrivita la locul potrivit. Bineinteles, lucrul asta nu va dura o vesnicie, asa ca ai face bine sa te concentrezi pe un altfel de viitor, unul care sa implice munca intelectuala sau fizica.
Nu ma inscriu.sunt la scoala de arta, deci asta face parte din program. daca sunt la pian acesta este instrument principal, adica nu ma pot da la alt instrument.as fi la cultura generala, dar aceia sunt loser, dar ma pot da la desen...deci? sa ma dau la desen.si la ala sunt buna.