anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ce tehnici de desen as mai putea incerca si ce mi-ar trebui? Pana acum am folosit tempera, pasteluri, carbune si creioane B.

Dau fundita big grin

Răspuns Câştigător
| marpey16 a răspuns:

Am incercat ceva foarte interesant, pictura rupestra cu flori si prafuri pigmentate... Dar daca vrei ceva mai curat, incearca desenul cu creioane si tempera sau creioane cerate pe hartie colorata. Am incercat si lucrarile ies super. La pictura, poti incerca pictura pe panza sau carton (cum iti place) in cutit. Te avertizez ca se foloseste o cantitate mare de culoare, dar rezultatul este pe masura. Si incerca diferite naturi statice inspirate de natura, in creioane colorate. De exemplu, nu de mult, am desenat niste gogosari. Fiind colorate puternic sunt distractive! sau incerca pictura chinezeasca. Cauta pe net. Pe mine nu ma pasioneaza, asa ca nu am incercat... Apoi poti incerca tehnica realista, pe care eu o ador, mai ales portetistica! Apoi poti incerca sa pictezi diafan cu foarte multa apa. Sau sa pictezi cu tempera, cat mai vizibil pe o panza foarte mica. Cea mai mica panza pe care am pictat-o este de 6x6 cm. E foarte draguta! Sau mai stiu o tehnica pe care iti recomad sa o practici la plictiseala. pictatul in puncte laughing. Ori stopind foaia cu o periuta de dinti inmuiata in culoare, ori desenand cu pensula fiecare punct. Si alta tehnica este pictatul pe sticla. Se poate picta cu tempera, dar trebuie sa iti prepari o emulsie din ulei de in si galbenus de ou. Mai este o tehnica cu carioci stabilo cu varful foarte subtire. Umplii spatii cu dungi foarte subtiri. Si ceva super ce am vazut dar mi se pare prea greu pentru mine, este negativul. Scoti modele si portrete hasurand o hartie alba cu pixul, pana cand hartia devine neagra si modelul alb. Gravura. E foarte greu. Succes la desenat big grin
Andreea, 13 ani tongue

2 răspunsuri:
| andreiano a răspuns:

Tuş ai încercat? Un coleg făcea desene super.

| xxLAxFaMiLiAxPExViAtAxx a răspuns:

Poti picta in arta simu-e e arta japoneza poti picta in culori pale. arta simu-e este speciala deoarece treuie sa pictezi intr-o singura culoare.