anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ce trebuie sa fac sau sa stiu pentru a deveni o actrita buna si sa am valoare? Explicati-mi, va roooog, pas cu pas ...si inca ceva...se castiga bine sa fii actrita, since? ...va pup...mersi-----

14 răspunsuri:
| psiholoaga a răspuns:

In primul rand, sa ai talent. Poti merge la cateva preselectii pentru reclame si diverse roluri in filmulete sau spoturi. Dupa, urmezi (daca intri), cursurile Academiei de Teatru si Film. Apoi, joci in diverse roluri. Ca sa fii o actrita de valoare trebuie sa ai talent si sa muncesti foarte mult. Se castiga asa si-asa. Nu stiu ce inseamna bine. De exemplu, cineva care joaca in "la bloc" si care filmeaza destul de des castiga 2000 lei pe luna. Mie nu mi se pare prea mult, in comparatie cu volumul de munca, stresul, cerintele, pierderea intimitatii...
Daca reusesti sa pleci din tara pe alte meleaguri, ai sanse la mult mai multi bani. Dar, repet, munca si talent.

mumoasa
| mumoasa a răspuns:

Eu fac cursuri de actorie si sa stii ca este foarte frumos dar extrem de oboitor.sa stii ca din cate am auzit eu actorii castiga destul de mult.happyca sa fi o actrita buna trebuie sa faci o sc pentru actorie si sa iti inveti foarte bine rolul.happy
mult succes!big grin

regis
| regis a răspuns:

Tot ce poti face este sa dai la IATC (sau cum s-o fi numind acum) si sa pui osul la munca. Restul e genetic.
Daca vei reusi sa fii o actrita de valoare, vei castiga nu bine, ci foarte bine. Daca nu, ai sanse sa mori de foame. In general insa, atunci cand singura motivatie sunt banii, e greu sa excelezi in vreun domeniu.

| DiMoDi a răspuns:

În primul rând trebuie să ai TALENT... (adică să fii talentată, nu "tare-n tată"). Frumusetea zic eu că nu strică dar nici sine-qua-non nu este (vezi Barbra Streisand sau Whoopi Goldberg de pildă). Apoi, trebuie să ai o cultură generală (mai ales literară) foarte bună, apoi putere de muncă şi ambiţie pe măsură, apoi încăpăţânarea de a continua, chiar dacă la început ai nereuşite (vezi Florian Pittiş, care a dat de 11 ori admitere la IATC) Şi nu în ultimul rând, o pregătire de specialitate, deşi s-au mai văzut actori buni, fără studii sau cu studii terminate ulterior afirmării ca actori.
Oricum, trebuie să te aştepţi la multă, foarte multă muncă...
În ce priveşte "Şpaga" de care amintea cineva... mă tem că respectivul, este greşit informat... nici şpaga şpăgilor nu poate înlocui talentul. eventual poţi obţine un prim rolişor, dar reacţia publicului te va desfiinţa după primul spectacol big grin... şi iertată-mi fie părerea, decât un actor mediocru, mai bine un orice altceva de frunte happy

| DiMoDi a răspuns:

Nah! căutând după altceva, uite peste ce am dat... poate te lămureşte mai bine decât noi, experienţa unuia din interiorul sistemului;) http://www.formula-as.ro/......reme-10988

| yadora a răspuns:

Daca ai un talent aparte si vrei sa fi actrita in primul rand uita-te in oglinda si analizeaza-te. Observa trasaturile, stilul tau, atitudinea ta, toate detaliile, apoi incearca sa treci prin diferite ipostaze, sa treci de la plans la ras, de la urlete la calmitate, de la necaz la bucurie...toate au rolul lor pana ajungi la partea in care sa fi feminina si suava ...Lukul tau sa determine personalitatea ta si nu a altei actrite, nu copia pe altele fiindca risti sa fi falsa, incearca sa preiei numai ce e bun; cultura ta sa fie foarte vasta cat de cat si sa ai dictie buna...MULT SUCCES!

| Libelle a răspuns:

Trebuie sa ai pile...altceva nu prea se cere, pile si niste cursuri acolo de fatada de actorie.
Daca nu ai nu se castiga bine.

| Bianca26bb a răspuns:

Pt. a deveni o actrita, mai intai trebuie sa dai la o scoala pe masura (nu poti ajunge actrita daca esti de exemplu la o scoala cu prg. normal, doar daca esti extrem talentata, insa nu cred). Apoi trebuie sa mergi la mai multe spectacole sa iesi in evidenta, insa dand si "spagahappy". Rare ori mai exista si oameni ce apreciaza telentul cu adevarat, din pacate... Si apoi, cand ti se da oferte, sa nu treci cu vederea happy.
Si ...de castigat... depinde! Daca ai muuulti fani, esti talentata etc., vei castiga un salariu frumusel happybig grin... PAREREA MEA!

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Intru-un final ai intrat in liceu ceva? probe? sunt interesata te rogbig grinbig grinbig grin

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Pai...sincer si eu as vrea sa devin actrita dar din cate am auzit in Romania nu prea se plateste bine...mai bine se plateste in alte tari.happy

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Bv bv

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Daca vrei sa ajunci un actor/actrita, eu am pe o verisoara actrita deci daca vrei sa fi actrita/actor trebuie sa urmezi pasii acestia: trebuie sa inveti foarte bine la scoala, sa faci scoala de actorie, sa ai curas, sa ai talent daca le ai pe toate. Ai mari sanse sa devi actor

| elena19 a răspuns:

Parerea mea este ca trebuie sa mergi la o scoala, facultate, iar daca-ti place si te inspira o sa reusesti...nu trebuie sa fii inhibata...asta e un secret si cum ti-am mai spus: cauta sa mergi la o scoala de actorie. De castigat, vezi si tu cum traiesc actorii:...BINE! Se castiga Foarte Bine happy

| Andreea_1147 a răspuns:

Primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa ai incredere in tine!happy. Asta conteaza cel mai mult.Sincer, nu inteleg rostul intrebarii daca se castiga bine. Daca pe tine asta te intereseaza si doar asta nu e bine! Trebuie sa o faci din placere, daca simti ca asta vrei sa faci.Ai interpretat vreodata ceva? Ai fost pe o scena unde sa fie o multime de oameni? Ai simtit fluturasi in stomac cand acestia te aplauda, cand inteleg si le place munca ta.Erai fericita acolo? Daca DA, asta este lumea ta ...si eu iti zic sa nu renunti niciodatahappyNu uita, lumea este rea si de obicei, oamenii, nu isi vor decat propriul bine, asa ca ramai doar tu si propriile forte.Eu iti urez mult noroc!happy