Vitoria Lipan era sigur in zodia incapatanarii si a perseverentei.
Asta se face acum la scoala... zodii ale personajelor principale din literatura romana?!
Eu cred ca era tauroaica, prea era ambitioasa, si-si ducea la indeplinire planurile cu tact, calm, si tenacitate. Scuzati, domnilor berbeci, dar voi va aruncati mai mult cu capul inainte si sunteti nerabdatori.
Pledez pentru zodia taur.
Personajul principal, din "Baltagul" de M.Sadoveanu, îl reprezintă Vitoria Lipan, ce stă/se afla în zodia racului(cu alte cuv. stă sub zodia "Cancerului")... aşadar, şi numele ei ne arată ca fiind "victorioasă", luptătoare, etc... având atribuţii, precum - "respectul" vizavi de cel ce îi era iubit(şi nu numai,,), purtându-i profunda "iubire eternă", şi anume: soţului ei - Nechifor Lipan; s-a demonstrat prin atitudinile ei atigându-şi "ţelul", adică toate acestea datorându-se (cum bine ştim din cracaterizarea sa din "roman")a minţii ascuţite/inteligenţei sale, chiar dând dovadă de bunăvoinţă(ca voluntară)/chibzuinţă şi autoritate, toate la vremea/momentul oportun.
N-am mai ras asa de vreo cateva luni... Va felicit dragii mei pe toti, ati fost super, v-am acordat la toti punctajul maxim(v-as fi dat si fundita) Si mie mi-a venit sa spun 'trimite-i un email si intreab-o'
Cred ca era berbec Pentru ca era ambitioasa, incapatanata, irascibila dar sensibila pe dinauntru...nu stiu... mie imi sugereaza ideea de berbec.
Cred ca Berbec pentru ca persoanele din aceasta zodie duc pana la capat tot ce-si proun cu orice risc si sunt razbatatoare.
Vitoria lipa e personajul principal in romanul Baltagul...sotia lui Nichifor Lipan
Duduc întreabă: