Proprietatile oganoleptice ale apei sunt :
1. gust
2. miros
3. turbiditate/limpiditate (continutul de substante aflate in suspensie)
4. duritate (continut de saruri de calciu, magneziu)
4.1 duritate permanenta (saruri care raman in apa si dupa fierbere)
4.2 duritate reziduala (se depun saruri la fierbere)
5. temperatura (recomandabil intre 12 - 15 grade Celsius)
6. Poze nu cred ca vei gasi, pentru ca in afara celor din manualele de specialitate, cei care fac investigatii asupra retelelor in functiune, sau a celor scoase din uz, nu dau relatii. Tot ce pot sa-ti spun, este ca in tara noastra, dupa cca. 10 ani de exploatare toate conductele au depuneri pe pereti, incat sectiunea initiala se poate reduce si la 40 %.
De unde esti? Incearca la Administratia Nationala Apele Romane sau la Directia Apelor. Succes!
Pentru documentarea proiectului tau, o sa-ti dau cateva link-uri:
http://www.hydrop.pub.ro/PrelevareConservareTransport.pdf
Spor la lucru!
http://forum.realitatea.net/showthread.php?t=28911
http://cipriansterian.blogspot.com/......ilele.html
http://images.google.ro/......tp?/imgres
http://images.google.ro/......tp?/imgres